Sigaranın zararlarını biliyor olmanıza ve bırakmak istemenize rağmen, bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız bu yöntemleri denemenizde fayda var. Sigaranın içeriğinde bulunan nikotin geçici de olsa kendinizi daha iyi hissetmenize neden olur. Vücudunuz yeteri kadar nikotin almadığında da isteğiniz artmaya başlar. İçtiğiniz son sigaradan sonra nikotin isteğiniz 30 ila 60 dakika arasında artmaya başlar. Bu durum birkaç hafta boyunca sürer. Öfke, kaygı, sinir, konsantrasyon sorunları, huzursuzluk, iştah artması, uykusuzluk ve baş ağrısı gibi belirtiler göstermeye başlar.
Canınız ne kadar sigara isterse istesin, bu durum geçicidir. Toksinler vücudunuzdan tamamen atıldığında tüm bu belirtiler duracaktır. Sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz süreçte nikotin yoksunluğu ile başa çıkmanıza yardımcı olacak birkaç öneriyi sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...
AKUPUNTURU DENEYİN
Akapuntur sigara isteğinizi önemli ölçüde azaltabilir. Vücudun rahatlamasını sağlayan endorfinlerin serbest bırakılmasını sağlar. Bu da sinir bozukluğunun ve huzursuzluğun azaltılmasını sağlar, vücudu gevşetir.
YENİ BİR HOBİ EDİNİN
Nikotin ile olan savaşınızda, yeni bir hobi edinmek önemli. Resim çizmek, çömlekçilik, yazarlık, enstrüman çalmak gibi hobiler sigarayı aklınızdan uzaklaştırarak zihninizin meşgul olmasını sağlar.
ELİNİZİ VE AĞZINIZI MEŞGUL EDİN
Yıllarca sigara içen biriyseniz el tiryakiliği denilen durum oluşmaya başlıyor. Bu nedenle elleriniz ve ağzınızı meşgul edecek yollar bulmanız gerekli.
Bunun içinse ağzınızda şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz. Veya karanfil, ay çiçeği tohumu emebilirsiniz.
Ellerinizde de sigara yerine kalem alabilirsiniz. Stres topu, örgü, bulmaca gibi oyunlarla da hem elinizi hem aklınızı meşgul edebilirsiniz. Aynı zamanda misvaktan da yardım alabilirsiniz. Hem ağzını hem elinizi meşgul eden misvak, sigaranın neden olduğu dişlerdeki lekelere de iyi gelir.
DERİN SOLUNUM UYGULAMASI YAPIN