Sigara fiyatları cep yakıyor: İşte ÖTV zammı sonrası güncel sigara fiyatları

Temmuz ayına girilmesiyle beraber sigara fiyatlarına ÖTV zammı uygulandı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, zam sonrasında en ucuz sigara fiyatının 71 liraya yükseldiğini bildirdi.

04.07.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2024-10:28) Sigara fiyatları cep yakıyor: İşte ÖTV zammı sonrası güncel sigara fiyatları

Sigara fiyatları, önümüzdeki süreçte tiryakileri daha da üzecek. Güncellenen maktu ÖTV tutarları, her yıl 3 Ocak ve 3 Temmuz tarihlerinde TÜİK verisinin ilan edilmesinin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyuruluyor. 2024'ün ilk altı ayında (ocak-haziran) yurt içi üretici fiyat artışı yüzde 19,49 olarak gerçekleşti. Bu artış doğrultusunda, Akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamullerinin ÖTV tutarlarında da yüzde 19,49 oranında artış yapıldı. ÖTV tutarlarının artmasının ardından sigara fiyatlarına yapılan zam da gündeme geldi.

Sigara fiyatlarına 9-10 TL arası zam geldi

İnternethaber’de yer verilen habere göre; Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından sigara fiyatlarına 9 TL zam yapıldığını açıkladı. Aybaş, bazı sigara gruplarına ise 10 TL zam yapıldığını belirtti. Aybaş, "Sigaraya 9 TL zam geçişi oldu, memlekete hayırlı uğurlu olsun. Bazı çeşitlerine 10 TL geldi" ifadelerini kullandı.

Sigara fiyatları cep yakıyor: İşte ÖTV zammı sonrası güncel sigara fiyatları

En ucuz sigara 71 TL oldu

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından JTI sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar, "Ve sigara zammı başladı JTI grubuna" ifadelerini paylaştı. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte, JTI grubunun en pahalı sigarası 80 TL, en ucuz sigarası ise 71 TL’ye yükseldi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal