SGK'dan vatandaşın yüzünü güldürecek yeni hizmet! Başvuru yapanların hesaplarına karşılıksız 51 bin TL yatıyor

SGK’dan vatandaşın yüzünü güldürecek yeni bir hizmet daha duyuruldu. Emekli olan, emekli olmayı isteyen veya sigortalı olarak çalışma devam eden vatandaşlara önemli hizmetler sağlayan SGK’nın bu hizmetine başvuru yapanların hesaplarına karşılıksız 51 bin TL yatıyor. Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

21.04.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-10:49) SGK'dan vatandaşın yüzünü güldürecek yeni hizmet! Başvuru yapanların hesaplarına karşılıksız 51 bin TL yatıyor

Vatandaşlara sunmuş olduğu önemli hizmetlerle öne çıkan devlet kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) vatandaşın yüzünü güldürecek yeni bir hizmet duyuruldu. SGK’nın yeni başlattığı hizmete göre çalışma hayatına devam eden annelere eğitimli bakıcı desteği verilecek ve bu destek Euro olarak başvuru yapanların hesaplarına yatacak. Kadın istihdamına önemli bir katkı sunması beklenen bu hizmetin detaylarını öğrenmek isteyen çalışan anneler arama motorlarına yönelmiş durumda.

Çalışan annelere SGK’dan önemli hizmet

Çocuğunu kucağına almasıyla birlikte iş hayatına devam edemeyen veya çevrelerinde çocuklarına bakacak güvenilir birisi bulunmayan anneler için SGK’dan müjdeli haber geldi. SGK’nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre MEB veya Türkiye İş Kurumu bakıcı sertifikası olan bir bakıcıya çocuğunu emanet etmek isteyen çalışan annelere 325 Euro’ya kadar nakit yardımı yapılacak.

Eğitimli Bakıcı Desteği projesi

Eğitimli Bakıcı Desteği projesi sayesinde çalışan anneler hem ev ekonomisine katkıda bulunacak hem de çocuklarının güvenilir ellerde olmasının verdiği rahatlamayı yaşayacak.

Eğitimli Bakıcı Desteği projesi başvuru şartları ise şu şekilde:

- MEB ve Türkiye İş Kurumu belgesine sahip olan bir bakıcıyı işe almak

- SSK’ya bağlı olarak çalışmak

- 0-2 arasında en az bir çocuk sahibi olmak

- İstanbul, Ankara veya İzmir’de yaşıyor olmak

- Bakıcıyı tam zamanlı ve sigortalı olarak çalıştırmak

- Bakıcıya en az asgari ücret düzeyinde maaş vermek

- Bekar annelerin çocuklarının velayetlerine sahip olmaları aranan şartlardır.

SGK’nın Eğitimli Bakıcı Desteği projesine E-Devlet üzerinden ön başvuru yapabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal