SGK’dan promosyon alanlara kötü haber verildi! SON DAKİKA: O kişilere promosyon yok

SGK’dan emekli promosyonu alan vatandaşlara son dakika kötü haberi duyuruldu. Bazı kişilerin emekli promosyon haklarının tamamen iptal olabileceğinin altı çizildi. Peki kimler bu saatten sonra emekli promosyonu alamayacak? İşte detaylar…

05.04.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-11:39) SGK’dan promosyon alanlara kötü haber verildi! SON DAKİKA: O kişilere promosyon yok

SGK tarafından emekli vatandaşlara son dakika duyurusu yapıldı. Yapılan duyuru ile birlikte kötü haber hızla yayıldı. Bazı kişilerin bu saatten sonra emekli promosyon haklarının iptal olabileceği dile getirilen açıklamada, geçim sıkıntısı çekenlerin emekli promosyonlardan da olabileceği paylaşıldı. Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan SGK, emeklilik süreci için yeni bir döneme girildiğini paylaştı.

Bu işlemi yapmayan promosyon alamayacak

SGK tarafından emekli vatandaşlara uyarı niteliğinde bir haber paylaşıldı. Nisan ayı itibariyle kamu bankaları ve özel bankalar peş peşe promosyon miktarlarını güncellemeye başladı. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitinginde kamu bankalarıyla anlaşma sağladığına yönelik yaptığı açıklamadan sonra, ilk etapta kamu bankaları daha sonra ise özel bankalar promosyonlarını güncellediklerini duyurdu. SGK’dan ise tam bu noktada önemli bir duyuru paylaşıldı. Emekli vatandaşlar banka promosyonu alacakken bu adımı kaçırırsa promosyon ödemelerine veda edecekler. Emeklilerin en sık yaptığı hatanın altını çizen SGK, bu dönemden sonra bu hatayı yapan emeklilerin SGK promosyonu alamayacağını duyurdu.

SGK’dan promosyon alanlara kötü haber verildi! SON DAKİKA: O kişilere promosyon yok

Yalnızca bu işlemi yapan promosyonlardan yararlanabilecek

Nisan ayının ilk haftalarında pek çok bankanın promosyon güncellemesine gitmesiyle beraber SGK'dan da önemli bir açıklama geldi. Emekli vatandaşların promosyonu almak için belirli işlemleri yapması gerektiğinin altını çizen SGK, söz konusu olan işlemin yapılmadan promosyondan faydalanılmayacağını belirtti. Emekli vatandaşların ilk etapta maaşını alacağı banka şubesine giderek beyanname doldurması gerektiğini aktaran kurum, bu işlem yapılmadığı takdirde emeklilerin promosyon haklarının yandığını dile getirdi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal