Sigortası olan ve olmayan vatandaşların ödeyecekleri ücretlerle ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeler neticesinde devlet hastanesinde olunan ameliyatların geri alınabileceği açıklandı. Peki ameliyat ücretleri nasıl geri alınır? Devlet hastanesi ameliyat ücretleri ne kadardır? Konuyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Sigortası olan ve olmayan kişilere göre farklı ücretlendirmeler uygulandığı bilinmektedir. Devlet hastanelerinde yapılan ziyaretlerde eğer sosyal güvenceniz bulunuyorsa bir katılım payı ödemiyorsunuz. Bu grupta yer alan vatandaşlar devlete yalnızca 6 TL gibi bir katılım payı ücreti öderler. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar ise Genel Sağlık Sigortası kapsamında 107.32 TL bir katılım payı ödemek zorunda kalırlar.
SGK ücretlere ile ilgili yeni düzenlemeleri SUT yayınladı. Devlet hastanelerinde yapılacak ameliyatların fiyatlandırması şu şekilde;
-Bademcik ameliyatı: 617.87 TL
-Hemeroit ameliyatı: 488.48 TL
-Normal doğum: 432 TL
-Sezaryen doğum: 486 TL
-Apandisit ameliyatı: 432 TL
-Geniz eti ameliyatı: 346.03 TL
-Katarakt ve lens implantasyonu: 1026 TL
-Açık safra kesesi ameliyatı: 777.60 TL
-Diz menisküsü ameliyatı: 1.202.69 TL
SGK'nın belirlediği kapsamlarda olan hastalıklar neticesinde bir ameliyat geçiren vatandaş ameliyatın ücretini geri almak istediği takdirde ameliyat döneminde kendisine verilmiş raporu işverenine iletmeli. İş veren kendi muhasebecisine raporu ilettikten sonra rapor, 5 iş günü içerisinde internet üzerinden rapor sistemine işleniyor. Rapor sisteme işlendikten sonra SGK bu raporu inceler ve ilgili birim rapora onay verdikten sonra ameliyat ücreti hastanın şahsi hesabına yatırılır. Ücretin yatırılması hastaya bir SMS ile bildirilir ve kişi PTT'ye kendi kimliğiyle giderek ücreti geri alabilir.