Sevil Üstekin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Sineması ve Yeşilçam'ın unutulmaz kadın oyuncularından olan Sevil Üstekin, diyabete bağlı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Üstekin'in cenazesi, Kadıköy Galip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

29.08.2024-16:29 - (Son Güncelleme: 29.08.2024-16:29) Sevil Üstekin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Sinemasının ve Yeşilçam'ın başarılı kadın oyuncularından biri olan Sevil Üstekin, 79 yaşında diyabete bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. ''Kapıcılar Kralı'' ve ''Şaban Oğlu Şaban'' filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalarda yer edinen oyuncu için Kadıköy'de bulunan Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.


Birçok Ünlü İsim Katıldı

Cenaze törenine sanatçı Erol Evgin, Hasibe Eren, Açelya Akkoyun, Kandemir Konduk'un yanı sıra Üstekin'in ailesi, akrabaları, yakınları ve oyuncu arkadaşları katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sevil Üstekin'in naaşı Edirnekapı Mezarlığına defnedildi.

Üstekin'in cenaze törenine katılan sanatçı Erol Evgin, "Sevil benim çok eski bir dostum. Turnelerimize gelirdi. Dönem dönem bize katılırdı. Çok zarif bir hanımefendiydi. İyi bir aktristi. Dönemler geliyor, yaşlar geliyor, doğanın bir döngüsü mü diyelim. Epey zamandır görüşemiyorduk. Rahatsızlığından bilgim yoktu. Mekanı cennet olsun" dedi.


Sevil Üstekin Kimdir?

Sevil Üstekin 1 Aralık 1945 İstanbul'da doğdu. Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okudu. Muhsin Ertuğrul'un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda (LCC Language and Culture Center) 3 yıl eğitim gördü.

Oynadığı Film/Diziler

2002- Koçum Benim

1995- Mahallenin Muhtarları

1986- Garip

1983- Şalvar Davası

1987- İyi Aile Çocuğu

1976- Kapıcılar Kralı


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal