Malzemeler 4 adet yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı un 1/2 çay bardağı irmik 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 4 damla limonun suyu nasıl yapılır? derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın. un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın. yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun. kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin. bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın. şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın. son olarak hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Malzemeler: 125 gram oda sıcaklığında tereyağ 1 bardak pudra şekeri 2,5 kaşık irmik 1yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 bardak un şerbet için: 3,5 bardak şeker 4 bardak su 2-3 damla limon suyu üzerine tane fındık ev yapımı kolay şekerpare hazırlanışı: yağ, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı elinizle iyice ezerek karıştırın. vanilya-kabartma tozunu ekleyin ve çok sert olmayacak şekilde bir hamur yoğurun. hamura yumuşak şekil verip üzerine fındık bastırıp pişirin. fırından çıkan şekerparelerin üzerine şurubu kaynatıp soğuttuktan sonra dökün ve dinlendirin.
Mafiş tatlısı malzemeler : 1 yumurta, 1 fincan yoğurt, 1 fincan ayçiçek yağı, 1 fiske tuz, 1 çay kaşığı karbonat,alabildiği kadar un. yapılışı : yumurta,yoğurt, ayçiçek yağı, tuz,karbonat ve un hamur haline gelecek kadar yoğrulur. ceviz büyüklüğünde parçalanır. her parça iki el büyüklüğünde oklava ile ince ince açılır ve kareler halinde kesilir.kareler fiyonk şeklinde ortadan büzülerek kızgın yağa atılarak kızartılır. yağdan alınan hamurlar önceden hazırlanmış soğuk olan şuruba atılır. tatlılar şurubu çekince servis tabağına alınır.
Malzemeleri: 800 gram baklavalık yufka 300 gram tereyağı 2 bardak dvülmüş fındık şerbeti için: 2 bardak su 2 bardak süt 2,5 bardak şeker sütlü nuriye hazırlanışı: tereyağını eritin, fırın tepsisini yağlayın. 3 yufkayı tepsiye serdikten sonra üzerine tereyağı sürüp fındık serpin. 3 yufka daha serip tekrarlayın. yufkalar bitene kadar devam edin. baklavayı kesip kalan tereyağını da üzerine boşalttıktan sonra önceden ısttığınız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. şerbeti için tencerede su ve şekeri kaynatın. şeker eriyince 10 dakika daha kaynatın. ocaktan aldıktan sonra sütü ilave edip şerbetin ılıması için sürekli karıştırın. ılık şerbeti sıcak baklavaların üzerine dökün.
Malzemeleri: 30 baklava yufkası fıstık 1 paket margarin kaymağı için: 2 bardak süt yarım bardak irmik şerbeti için: 2 bardak şeker 2 bardak su 2-3 damla limon şöbiyet yapılışı: kaymak için süt ve irmiği kıvam alana kadar pişirin. ilk iki yufkadan sonra her yufkayı yağlayıp üst üste serin. kare kare kesin, karelerin ortasına kaymak ve fıstık koyun, muska şeklinde kapatın. fırın tepsisine dizin. üzerine kalan yağı dökün, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. şerbeti için su ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynatın. limon suyunu ekledikten sonra 3-5 dakika daha kaynatın. şöbiyetler fırından çıkınca birkaç dakika bekletip sıcak şerbeti dökün.
Malzemeleri: 1 margarin 3 buçuk bardak un 2 kaşık yoğurt 2 kaşık sıvıyağ 1 yumurta 1 kabartma tozu içine: 1 bardak dövülmüş ceviz şerbeti için: 2 buçuk bardak şeker 2 buçuk bardak su birkaç damla limon kalburabastı yapılışı: şerbeti ocağa alın. kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatın. soğumaya bırakın. oda sıcaklığında margarine diğer bütün malzemeleri sırasıyla katarak yoğurmaya başlayın. hamurun üzerine bez örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerine bastırın. ortasına ceviz koyup iki ucunu birleştirip kapatın. katlı kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında pişirin. sıcak tatlılara soğuk şerbet dökün.
Haşhaşlı revani malzemeleri: 3 yumurta 1 bardak şeker 1 bardak süt 1 bardak sıvı yağ 1 bardak haşhaş tohumu 1 bardak irmik 1,5 bardak un 1 kabartma tozu 1 vanilya şerbeti için: 1,5 bardak şeker 1,5 bardak su üzerine: 1 paket krem şanti 1 bardak süt haşhaşlı revani yapılışı: şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın. şerbetiniz kaynarken kekinizi hazırlayın. yumurta ve şekeri köpürtün. diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. yağladığınız fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin. krem şantiyi de hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın. kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. yeterince soğuyunca şerbetini döküp krem şantiyle süsleyin.
Pratik kabak tatlısı malzemeler: 2 kg balkabağı 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz pratik kabak tatlısı yapılışı: kabayı dilimleyin ve çekirdeklerinden ayırın. yıkayın ve daha sonra doğrayın. büyük bir yencereye koyun ve şeker ekleyin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. daha sonra bekletilen kabakları orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. soğutup üzerine ceviz veya tahin ekleyebilirsiniz.
Malzemeler: keki için: 2 adet yumurta 2 kahve fincanı şeker 2 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu limon kabuğu rendesi şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su muhallebisi için: 1 kg süt 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı şeker 1 paket krem şanti yapılışı: keki için tüm malzemeleri mikser ile çırpıp, yağlanmış fırın tepsisine dökün. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. şerbeti için, şekeri hafif yakın. üzerine sıcak su ekleyip, şekeri eritin. muhallebi için, tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. ocaktan indirmeden toz krem şantiyi ekleyin. keki fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti dökün. şerbet ılıdıktan sonra muhallebiyi ilave edip, servis edin.
Baklava malzemeleri: 1 kilo un 3 yumurta 10 gram tuz 50 gram nişasta 1 kilo tere yağ 500 gram antepfıstığı 500 gram süt 50 gram irmik 750 gram şeker 350 gram su baklava hazırlanışı: una 3 yumurta ve 10 gram tuzu ekleyip yoğurun. fitil şeklinde uzatıp iki parmak eninde kesin ve hamurları oklavayla nişasta serpiştirerek 25-30 cm'e kadar açın. hamurları üst üste getirin ve 60 cm eninde 12-140 cm boyunda açın. tepsiniz büyüklüğünde kesin. 2 kat yufka serip çekilmiş fıstıktan serpin. 12-14 kat kadar yufka serilene kadar aynı şekilde devam edin. daha sonra baklavanızı kesip üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirip fırına verin. 1 kilo şekeri 350 gramla suyla kıvam alana dek kaynatın. kepçeyle yavaş yavaş baklavanızın üzerine dökün.