Serbest Piyasada Döviz Açılış Fiyatları: Dolar ve Avro'da Artış Trendi Sürüyor

İstanbul serbest piyasada döviz kurları yeni güne yükselişle başladı.

25.09.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-10:28) Serbest Piyasada Döviz Açılış Fiyatları: Dolar ve Avro'da Artış Trendi Sürüyor

Dolar ve avro fiyatları, önceki kapanışa göre yukarı yönlü bir hareket sergileyerek güne giriş yaptı. Serbest piyasada işlem gören dolar, 34,1250 lira seviyesinden alıcı bulurken, avro ise 38,2430 liradan satılmaya başladı. Döviz kurlarındaki bu yükseliş, küresel piyasalardaki gelişmeler ve Türkiye’deki ekonomik göstergelerle birlikte takip ediliyor.

Dolar ve Avro’daki Güncel Durum

  • Dolar: Serbest piyasada doların alış fiyatı 34,1230 lira, satış fiyatı ise 34,1250 lira olarak belirlendi. Dolar kuru, önceki güne kıyasla bir miktar yükselmiş durumda. Dün doların satış fiyatı 34,1110 lira seviyesindeydi.

  • Avro: Avro da yükseliş eğilimi gösteren döviz kurları arasında yer aldı. Serbest piyasada avronun alış fiyatı 38,2410 lira, satış fiyatı ise 38,2430 lira olarak kaydedildi. Önceki gün avronun satış fiyatı 38,0940 lira seviyesindeydi.

Döviz Kurlarındaki Artışın Nedenleri

Döviz kurlarındaki bu artış, küresel piyasalardaki belirsizlikler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikalarına yönelik beklentiler ve Türkiye'deki ekonomik gelişmelerle ilişkilendiriliyor. Özellikle enflasyon, büyüme beklentileri ve yatırımcıların risk algısı döviz kurlarındaki dalgalanmaları etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor.

Piyasaların Gözü Ekonomik Verilerde

Dolar ve avro fiyatlarındaki bu artış, yatırımcılar ve piyasalar tarafından dikkatle izleniyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde açıklanacak olan ekonomik verilerin ve merkez bankalarının faiz kararlarının, döviz kurları üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Türkiye’de ise cari açık, enflasyon rakamları ve dış ticaret dengesine yönelik açıklamalar döviz kurlarının seyrini belirleyen faktörler arasında.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal