Serbest piyasa 4 Mart 2024 fındık fiyatları kaç TL? İllere göre güncel fındık fiyatları

Bağ bahçeyle uğraşan vatandaşların sıklıkla arattığı konular arasında fındık fiyatları yer alıyor. Peki 4 Mart 2024 serbest piyasa fındık fiyatları kaç TL? Fındık fiyatlarına zam geldi mi?

04.03.2024-12:17 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-12:17) Serbest piyasa 4 Mart 2024 fındık fiyatları kaç TL?  İllere göre güncel fındık fiyatları

Bağ bahçe işleriyle uğraşan birçok vatandaşın neredeyse her gün güncel fındık fiyatlarını takip etmeye devam ediyor. Özellikle piyasaların hareketli olduğu bu dönemler içerisinde fındık fiyatları gün içerisinde yükseliş ve düşüşlerle karşı karşıya kalıyor. Dünya genelinde Türkiye’nin fındık üretiminde önemli bir rol oynaması; hem iç hem dış ekonomik politikaları da bir hayli yakından ilgilendiriyor. Peki ülke genelinde bu kadar önemli piyasa değerine sahip olan fındığın güncel fiyatı ne kadar? 4 Mart 2024 serbest piyasa fındık fiyatları kaç TL?

İllere göre yeni fındık fiyatları kaç TL?

Serbest piyasada 4 Mart 2024 itibariyle yeni fındık fiyatları açıklandı. İllere göre tek tek açıklanmış olan fındık fiyatlarında en yüksek fındık alış satışının gerçekleştiği il Giresun olarak belirlendi. Giresun’da güncel olarak 127 TL’den alış satış işlemleri gerçekleştirilecek. Giresun’un yanı sıra Samsun 123 TL, Ordu Ünye 122 TL, Ordu Fatsa 122 TL, Ordu Altınordu’da ise 119 TL’den fındık alım satım işlemlerini gerçekleştirilecek.

Serbest piyasa 4 Mart 2024 fındık fiyatları

Fındık denildiği zaman akla gelen ilk illerden birisi olan Sakarya’da da fındık fiyatları ortalama seyrinde devam ediyor. Sakarya Ticaret Borsası’nın yaptığı son paylaşım ile birlikte kabuklu fındığın kilogramı ortalama 120 TL’den alış ve satış işlemleri gerçekleştiriliyor.

Serbest piyasa 4 Mart 2024 fındık fiyatları

İllere göre eski fındık fiyatları kaç TL?

Yeni fındık fiyatlarının yanı sıra eski fındık fiyatları da karşılaştırılmak için bir hayli merak ediliyor. Yeni fındık fiyatlarının yanı sıra eski fındık fiyatlarına baktığımız zaman da aslında fiyatları arasında çok büyük fark olmadığını söyleyebiliriz. Eski fiyatlar kapsamında Giresun 122 TL, Samsun 120 TL, Ordu Ünye 119 TL, Ordu Fatsa 119 TL, Ordu Altınordu ise 115 TL’den fındık alış satışını gerçekleştiriyordu.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal