Selçuk Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Selçuk Üniversitesi'nde yeşil ve dijital becerilerin önemine vurgu yaptı.

17.10.2024-13:40 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-13:40) Selçuk Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni

YÖK Başkanı Erol Özvar, Selçuk Üniversitesi'nde Konuştu

Selçuk Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, son dönemde en çok üzerinde durdukları konuların başında yeşil ve dijital beceriler olduğunu belirtti.

Yeşil ve Dijital Becerilere Vurgu

Konya'nın tarih boyunca eğitim ve kültür kenti olduğunu dile getiren Özvar, "Yeşil beceriler konusunda bilinçli bir gençlik yetiştirmek, üniversitelerimizin daha yeşil, daha verimli ve sosyal sorumluluk üstlenen kampüslere sahip olmasını sağlamak amacıyla sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz." dedi.

Uluslararasılaşma Hedefleri

Özvar, konuyla ilgili olarak Selçuk Üniversitesi'nin uluslararası öğrenci sayısını artırma hedefinde olduğunu ve mevcut durumda bu sayının yalnızca 2100 civarında olduğunu ifade etti. Bu durumun, toplam öğrenci sayısının yalnızca %3'ü olduğunu vurguladı. Konya'nın ve Selçuk Üniversitesi'nin uluslararası öğrenciler açısından cazibe merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Sürdürülebilirlik ve Dönüşüm

Yükseköğretim sisteminin gelecekteki rekabet gücünü artırmak için belirledikleri 5 stratejik hedeften bahseden Özvar, bu hedefler arasında erişilebilirlik, kapsayıcılık, kalite, üniversitelerin uluslararasılaşması yer aldığını söyledi. Ayrıca, dijital dönüşümün iş yapma şekillerini değiştirdiğine ve dijital becerilerin gerekliliğine dikkat çekti.

Vali Akın'dan Gençlere Mesaj

Konya Valisi İbrahim Akın da törende yaptığı konuşmada, gençlerin Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunu ve Selçuk Üniversitesi'nin sağlam temelleri üzerinde kendilerini inşa etmeleri gerektiğini ifade etti. Özvar, törenin sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'dan bir tablo hediye aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar (sağ 3), Selçuk Üniversitesi Alaaddin...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar (sağ 3), Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı. Törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz (sağ 2) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal