Sel felaketi ülkeyi yasa boğdu: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Kırgızistan’da şiddetli yağış dolayısıyla meydana gelen sel felaketi sebebiyle 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkeyi yasa boğan felakette kaybolan 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor.

29.06.2024-12:26 - (Son Güncelleme: 29.06.2024-17:19) Sel felaketi ülkeyi yasa boğdu: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Kırgızistan'ın bazı bölgelerinde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi, üzücü bir tabloya yol açtı. Ülkenin çeşitli noktalarında nehirlerin taşması sonucu meydana gelen selde, şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Sel sularına kapılan 2 kişinin ise halen kayıp olduğu bildiriliyor.

127 kişilik bölgede yoğun çalışıyor

İHA'da yer alan habere göre; Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, selin etkilediği bölgelerde 127 kişilik bir ekip tarafından yürütülen yoğun arama-kurtarma operasyonlarının devam ettiği ifade edildi. Bakanlık, selin vurduğu bölgelerde mahsur kalan yüzlerce kişinin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Sel felaketi ülkeyi yasa boğdu: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Yaşanan felaketin ardından bölgeye yönelik acil müdahale çalışmalarının hızla devam ettiği ve yetkililerin kayıp kişilerin bulunması için yoğun çaba harcadığı vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal