Hazır içeceklere göre daha sağlıklı olan hoşaf Türk mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Ramazan ayında da sık sık tercih edilen hoşafın şekersiz nasıl yapılacağı merak ediliyor. İşte, tam ölçülerle şekersiz hoşaf tarifi...
Şekersiz hoşaf malzemeleri
- On tane kurutulmuş kayısı
- On tane gün kurusu
- On tane kurutulmuş incir
- 1 avuç siyah üzüm
- Bir tane çubuk tarçın
- 1 tutam karanfil
Şekersiz hoşaf tarifi
Bütün malzemeleri geniş bir tencereye koyarak üstünü göz kararınca su ekleyin. Kuru meyveler eridiği zaman karışımın içindeki çubuk tarçını alın.
Hazırladığınız hoşafı taneleriyle birlikte tüketebilirsiniz. Ancak, bu şekilde sevmezseniz hoşafınız kayayınca blendar ile meyvelerini püre haline getirip, tülbent ya da tel süzgeç yardımıyla süzebilirsiniz. Ve hoşafınız hazır!