Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan Elazığ'da Uğurlandı

Sefer Alan, Elazığ'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

10.10.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-15:46) Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan Elazığ'da Uğurlandı

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan Elazığ'da Defnedildi

Bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen taciz atışı sonucunda hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan (23), memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze Töreni İmam-ı Azam Camisi'nde Gerçekleştirildi

Elazığ'daki İmam-ı Azam Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu. Törende, şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarıyla acılarını paylaştı. Öğle namazının akabinde İl Müftüsü İrfan Üstündağ, dua ederek cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin Naaşı Defnedildi

Cenaze namazının ardından, şehit Alan'ın naaşı, askerler tarafından bir top arabasına konularak kısa bir kortej eşliğinde cenaze aracına alındı. Hareket halinde olan cenaze aracı, ardından şehidin köyü olan Palu ilçesine bağlı Karasalkım köyüne doğru yola çıktı. Şehit askerin naaşı, köy mezarlığında toprağa verildi.

Önemli İsimler Törende Bulundu

Törende, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, şehidin babası Hasan Alan'a Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını takdim etti. Ayrıca, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan ve birçok kurum ve siyasi parti temsilcisi ile vatandaşlar da törende yer aldı.

Şehidin Acı Hikayesi

Millî Savunma Bakanlığı, dün gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın ağır yaralandıktan sonra hastanede yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu...

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın (23) cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal