Şehit Ömer Delibaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Şehit Ömer Delibaş memleketi neresi?

Pençe-Kilit Operasyolarının gerçekleştirildiği bölgede terör örgütü üyelerinin tuzak olarak kurduğu EYT'nin patlaması sonrasında Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş şehit düştü. MSB'nin yayınladığı haber sonrası şehit Ömer Delibaş'ın kim olduğu, nereli ve kaç yaşında olduğu araştırılmaya başlandı. İşte, Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş'ın biyografisi..

19.04.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-12:35) Şehit Ömer Delibaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Şehit Ömer Delibaş memleketi neresi?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü üyelerinin tuzakladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonrasında Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş'ın şehit olduğu bilgisi paylaşıldı. Yayınlanan haber sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit düşen Üsteğmen Ömer Delibaş adına bir taziye mesajı yayımladı.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan şehit haberi sonrasında Üsteğmen Ömer Delibaş ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 'Şehit Ömer Delibaş kimdi, nereli, kaç yaşında?' sorularına yanıt aramaya başladı.

Şehit Ömer Delibaş kimdir

Şehit Ömer Delibaş kimdi, nereli, kaç yaşında?

Türk Silahı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzey bölgesinde başlattığı Pençe-Kilit Operasyonunda görev alan Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika bildirisiyle terör örgütü üyeleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) patlamasında sonra ağır yaralandı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Üsteğmen Ömer Delibaş'ın hastaneye sevk edilmesinin hemen ardından doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Hastaneden gelen doğrultusunda Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş'ın şehit olduğu haberi Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Şehit Ömer Delibaş kimdir

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üyesi Üsteğmen Ömer Delibaş'ın şehit düştüğü haberi sonrası Kayseri Valiliği'nde de yazılı bir açıklama geldi. Valilik kanalından yapılan açıklamada Irak’ın Kuzey bölgesinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonu kapsamında 1991 yılı Kayseri/Kocasinan doğumlu olan Özel Kuvvetler Komutanlığı görevine mahsup Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş’ın mayına basması sonucu şehit düştüğü bildirildi.

Özel Kuvvetlerde görevli Mu.Ütğm. Ömer Delibaş'ın Hava Hücum Harekatının hemen ardından BTÖ mensupları tarafından yerleştirilmiş olan mayına bastıktan sonra ağır yaralandığı, Delibaş'ın hastaneye sevki sonrasında yapılan müdahaleler sırasında şehit düştüğü bilgisi de ayrıca paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal