Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici'ye Son Veda

TUSAŞ'taki terör saldırısında hayatını kaybeden mühendis Zahide Güçlü Ekici, evlilik yıl dönümünde saldırıya uğradı.

24.10.2024-18:36 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-18:36) Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici'ye Son Veda

Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici'ye Veda

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ) görev yapan mühendis Zahide Güçlü Ekici, Kahramankazan'daki yerleşkeye düzenlenen terör saldırısında şehit oldu.

Saldırı Anı ve Talihsiz Olay

37 yaşındaki Ekici, 14. evlilik yıl dönümüne özel eşi tarafından gönderilen çiçeği almak için yerleşke kapısına geldiği sırada teröristlerin saldırısına uğradı. Ekici, saldırı sonrası kaldırıldığı Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Aile Bireylerinin Durumu

Bir kız çocuğu annesi olan Ekici'nin erkek kardeşi ve kardeşinin eşi de TUSAŞ'ta çalıştığı öğrenildi. Kayınvalidesi Dursine Ekici, gelinini kendisi gibi gördüğünü ifade ederek, "Benim canım yandı, başkanlarının canı yanmasın. Devlete millete yararı olan evlatlarımıza kıyılmasın. Bunun önlemi nasıl alınır, onu da bilemem. Kızımdı benim. Yıkıldım," şeklinde duygularını dile getirdi.

Diğer Şehitler

Ayrıca, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olan 49 yaşındaki Cengiz Coşkun'un evli olduğu ve 6 yaşındaki oğlunun bir hafta önce sünnet ettirildiği bilgisine ulaşıldı. Bu acı olay, ülke genelinde derin bir üzüntüye neden oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü Ekici'nin, 14'üncü evlilik yıl dönümü için eşi tarafından gönderilen çiçeği almak üzere yerleşke kapısına geldiği sırada teröristlerin saldırısına uğradığı öğrenildi. Saldırı sonucu kaldırıldığı Yenimahalle Devlet Hastanesinde vefat eden Ekici, Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal