Şefkatli Ellerde Yenidoğan Umudu: Zeynep Kamil Hastanesi'nde Hayat Kurtaran Uygulamalar

Zeynep Kamil Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde, uzman ekipler minik hayata tutunmaya çalışıyor.

24.10.2024-21:13 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-21:13) Şefkatli Ellerde Yenidoğan Umudu: Zeynep Kamil Hastanesi'nde Hayat Kurtaran Uygulamalar

Yenidoğan Yoğun Bakımda Hayat Kurtarma Mücadelesi

Dünyaya erken göz atan veya sağlık sorunlarıyla doğan bebekler, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'in uzman kadrosu ve şefkatli bakımlarıyla hayata tutunuyor.

Uzmanların Vurguladığı Manevi Değer

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Karatekin, yürütülen çalışmanın manevi boyutunun maddi karşılığını asla bulamayacağını belirtiyor. Karatekin, "Yaptığımız iş parayla değerlendirilebilecek bir iş değil. Manevi tarafı gerçekten çok güçlü" ifadelerini kullanıyor.

Yenidoğan Servisinde Sağlık Riskleri ile Mücadele

Prematüre bebeklerin tedavi süreçlerini yöneten Karatekin, ailelere bilgi vererek olası risklerle ilgili bilinçlendirme yaptıklarını vurguluyor. "Çocuğun doğumundan önce olabilecek risklerle ilgili ailelerimizi bilgilendiriyoruz" şeklinde konuştu.

7/24 Hizmet: Bebekler İçin Kesintisiz Bakım

Yenidoğan yoğun bakım servisinde, üst düzey donanıma sahip personel olan Karatekin, bebeklerin tedavisinde kullandıkları hassas cihazların önemini belirtiyor. "Bebeği sağlıklı ve özürsüz bir şekilde taburcu etmek, toplumun sağlığı açısından büyük bir katkıdır" diye ekliyor.

Bebek Ölüm Oranları ve Zorluklar

2023 yılı verilerine göre Türkiye'de 1 yaş altı bebek ölüm oranları binde 10 olarak kaydedilirken, yenidoğan ölümleri binde 6 olarak belirtiliyor. Karatekin, bazı durumlarda yapılabileceklerin sınırlı olduğunu ve her zaman ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade ediyor.

Yenidoğan Hemşireliğinin Önemi

Neonatoloji Kliniği Hemşiresi Fatma Hacıoğlu, bu alanda profesyonel bir yaklaşımın gerekliliğini vurguluyor. "Çocukların yaşama haklarını gözeterek, ailelerle sürekli bilgi paylaşarak destek oluyoruz" diyor.

Ailelerin Destekleyici Mesajları

Hemşire Fatma Örkcü de, bebekler için yapılan emeğin karşılığını ailelerden gelen olumlu geri dönüşlerle aldıklarını ifade ediyor. "Bebekleri aileleriyle kavuşturmak bizim için en büyük sevinç" diyor.

Anne Elanur Günaydın'ın Duyguları

Kendisi de bebeği için hastaneye getiren Elanur Günaydın, hemşireler ve doktorların özverili çalışmalarını takdirle karşılıyor. "Bebeğimin Zeynep Kamil'de olması benim için büyük bir şans" diyerek, alınan destek için minnettarlığını dile getiriyor.

Dünyaya gözlerini vaktinden erken açan veya sağlık problemiyle doğan bebekler, Zeynep Kamil Kadın...

Dünyaya gözlerini vaktinden erken açan veya sağlık problemiyle doğan bebekler, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki uzman ellerde hayata tutunuyor. Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Karatekin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal