SEDDK’dan araç sahiplerine uyarı: Yeni oran 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan açıklamada, zorunlu trafik sigortasına Eylül ayında uygulanacak azami prim artışı yüzde 2 olarak belirlendi.

10.08.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 10.08.2024-10:16) SEDDK’dan araç sahiplerine uyarı: Yeni oran 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Araç sahipleri için geri sayım başladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerine ilişkin yeni bir düzenleme getirdi. SEDDK tarafından yayımlanan genelgede, 2024 yılı Eylül ayı için uygulanacak prim artış oranları açıklandı.

Yeni oran Eylül’de yürürlüğe girecek

İnternethaber’de yer verilen habere göre; Genelgede yer alan bilgilere göre, 14 Temmuz 2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında, araç grubu ve kullanım türüne göre belirlenen azami primler, 2024 yılı Ağustos ayına kıyasla Eylül ayında %2 oranında artırılacak. Bu artış, 1 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

SEDDK’dan araç sahiplerine uyarı: Yeni oran 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Bu düzenleme, zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılacak artışın çerçevesini çiziyor ve sigorta primlerinin her ay düzenli olarak güncelleneceğini gösteriyor. Araç sahipleri, bu tarihten itibaren yeni prim oranları üzerinden sigorta poliçelerini düzenleyecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal