Seçim tarihi yaklaşırken, YSK heyeti deprem bölgesine incelemelerde bulunmak için gidiyor

Kahramanmaraş’ta meydan gelen depremlerin ardından seçim tartışmaları sürerken deprem öncesinde karar verilen seçim tarihi için geri sayım başladı. 11 ili kapsayan deprem bölgesinde, seçimleri nasıl yapılacağı ise merek konusu. YSK heyeti, bugün incelemelerde bulunmak için deprem bölgeye gidecek.

27.02.2023-09:20 - (Son Güncelleme: 27.02.2023-17:57) Seçim tarihi yaklaşırken, YSK heyeti deprem bölgesine incelemelerde bulunmak için gidiyor

Deprem bölgesinde yaralar sarılmaya devam ederken bir yandan da gözler seçime çevrildi.  Büyük yıkıma uğrayan illerde yaklaşan seçimleri nasıl olacağına ise merak konusu. Bu konuyu kesinleştirmek için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) harekete geçti.

TRTHaber'deki habere göre YSK, deprem bölgesinin koşullarını incelemek için depremden büyük hasar alan illere gidecek. Oluşturulan heyet, 11 ili ziyaret edecek. Depremzede seçmenin durumu, başka illere tahliye edilenler, seçim güvenliği birçok hususta rapor hazırlanacak.  Söz konusu rapor YSK bünyesinde ele alınacak.

Sandıklar için konteynerler oluşturulması gündemde

11 ili kapsayan deprem bölgesinde yaşananlar seçimde nasıl ve nerede oy kullanacağına dair YSK yetkililerinin bölgeye ziyaretleri sorası sonuçlanacak. Çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulması incelemeler sonrası netleşecek. Oy kullanılamayacak bölgelerde yakın sandıkların birleştirilmesi de söz konusu alternatifler arasında yer alıyor.

Seçim için geri sayım başladı

Ayrıca depremzedelerin nüfus kayıtlarını taşımaları durumunda, bulundukları illerde oy kullanabilmeleri için çalışmalar devam ediyor. 11 ilin milletvekili sayılarının ise değişmeyeceği ifade ediliyor.

Mevzuat değişikliğine gidilebilecek

YSK, seçim sürecinde değişen ihtiyaçlara göre mevzuat değişikliğine yapabilir. Seçmen kütüğündeki güncellemeler takip edilecek. AFAD çalışanları ile deprem gönüllülerinin bulundukları ilde oy kullanmalarına yönelik genelge çıkarılabilecek.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal