Seçil Erzan’dan Şok İtiraf: Fatih Terim'in Parası Başkalarına 'Faiz' Olarak Ödenmiş!

Seçil Erzan'ın yargılandığı davada verdiği ifadede, Fatih Terim'den aldığı 700 bin doları başkalarına faiz olarak ödediğini itiraf etti. Erzan, Terim ile abi-kardeş ilişkisi içinde olduğunu ve bu parayı kendisine elden verdiğini belirtti.

20.09.2024-15:45 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-15:45) Seçil Erzan’dan Şok İtiraf: Fatih Terim'in Parası Başkalarına 'Faiz' Olarak Ödenmiş!

Galatasaray’ın eski futbol direktörü Fatih Terim başta olmak üzere birçok ünlü futbolcu ve ismi dolandırdığı iddia edilen eski banka şube müdürü Seçil Erzan'ın yargılandığı dava, yeni gelişmelerle dikkat çekiyor. Mahkemede yaptığı savunmada, Terim'den aldığı parayı başkalarına "faiz" olarak ödediğini itiraf eden Erzan, yargılamanın en çarpıcı isimlerinden biri oldu.

Ünlü İsimlerden 25 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık

Seçil Erzan, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu 30’dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Erzan ve Ali Yörük’ün yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

Erzan’ın Savunması: "Fatih Terim'e 700 Bin Dolar Faiziyle İade Edildi"

Mahkemede savunmasını yapan Seçil Erzan, Fatih Terim'den hiçbir zaman "fon" adı altında para almadığını, yalnızca aralarındaki dostluk ilişkisi nedeniyle iki kez 700 bin dolar aldığını söyledi. Bu parayı faiziyle geri ödediğini belirten Erzan, "Parayı bahçede elden verdim. Fatih hocayla abi-kardeş ilişkimiz vardı. Onun parası bana emanet edilmiştir, faiziyle geri iade edilmiştir" dedi.

Erzan, "Fatih Terim'in hesap hareketleri bana gelmedi, ancak bugün geldi ve incelemeye başladım. Bu hareketlerin, Teftiş Kurulu raporu ve bilirkişi raporunda da doğrulandığı gibi, tamamen hesapla eşleştiğini görüyorum. Hiçbir usulsüz işlem olmadı" ifadelerini kullandı.

Paralar Başkalarına Faiz Olarak Ödenmiş

Duruşma sırasında Erzan’a, Fatih Terim’den aldığı 700 bin doları ne yaptığı sorulduğunda, Erzan çarpıcı bir yanıt verdi: "Başkalarına faiz olarak ödedim." Bu açıklama, dolandırıcılık iddialarının arkasındaki karanlık yapıyı gözler önüne serdi. Erzan ayrıca, Terim’in banka hesaplarındaki her işlemi onun onayıyla yaptığını belirtti.

Erzan’ın ifadesine göre, Fatih Terim ve diğer ünlü isimler, "faizin hukuka aykırı yerlerden geldiğini" biliyordu ancak buna rağmen Erzan’a "kimden alırsan al, bize parayı getir" diyorlardı. Bu süreçte ünlü isimlerin bu durumu sorgulamadığına dikkat çekti.

Gişe Dışı Ödemeler ve Elden Para Teslimatı

Erzan, bazı futbolcuların banka şubesine gelmek istemediği durumlarda, paranın elden teslim edildiğini de açıkladı. "Fatih Terim dışında başka futbolculara da gişe dışı ödemeler yapıyorduk. Örneğin masaja gidiyorlardı ve şubeye gelmek istemiyorlardı. Biz parayı elden teslim ediyorduk ve teyit alıyorduk" ifadelerini kullandı.

"Fatih Terim Fonundan Hiç bahsetmedim"

Savunmasında, Fatih Terim ile dostane ilişkisi olan Hakan Ateş isimli biriyle de tanıştığını belirten Erzan, "Fatih Terim fonu" diye bir durumdan bahsetmediğini iddia etti. "Bu insanların hepsi faizin hukuka aykırı olduğunu biliyordu, ancak bu konuşulmuyordu. Para nereden gelirse gelsin kabul ediyorlardı" dedi.

Mahkeme Devam Edecek

Seçil Erzan ve diğer sanıkların yargılandığı dava, verilen kısa aranın ardından devam edecek. Erzan’ın yaptığı itiraflar ve verdiği detaylar, dolandırıcılık iddialarının nasıl bir boyutta olduğunu gözler önüne sererken, davanın sonucu merakla bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal