Sebzeleri Buharda Pişirme Püf Noktaları

Sebzeleri pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalarından biri de elbette pişirme yöntemidir. Daha az pişirilmesi gereken sebzelerin sağlığa olan faydaları da yadsınamaz. Peki buharda pişirmenin püf noktaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

06.11.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-14:08)

Sebze pişirirken, alüminyumdan kaçınmalı ve kanserojen maddeler sebebiyle oldukça zararlı olabilecek teflon kullanımından uzak durmanız gerekmekte. Bunlar yerine paslanmaz çelik tencere ve tavalara ek olarak, dökme demir, cam, seramik ya da titanyum mutfak aletlerini kullanabilirsiniz.

BUHARDA PİŞİRME YÖNTEMİ

Sebzelerinizi buharda pişirdiğinizde, sebzenin içerisindeki bütün besleyici özellikler korunmuş olacak ve ayrıca sebze daha iyi bir dokuya ve renge sahip olacaktır. Yağ kullanmadığınız için daha hafif bir yemek yapmış olursunuz.

WOK TAVADA SOTELEME

Sebzeleri hızlı ve sağlıklı olarak pişirme yollarından biri de wok denilen özel tavada çok az yağ kullanıp hafif soteleme yapmaktır. Eğer Çin tipi özel wok tavanız varsa daha çıtır ve lezzetli sebzelere erişmiş olursunuz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal