Savunma Sanayisine ''Hidrojen'' Hamlesi! Yerli ve Milli

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde, daha uzun süre görev yapabilen, iz bırakmayan, küreselde rekabetçi ve yenilikçi olma özelliğiyle yerli ve milli hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi için adım atılıyor.

29.08.2024-09:55 - (Son Güncelleme: 29.08.2024-09:55) Savunma Sanayisine ''Hidrojen'' Hamlesi! Yerli ve Milli

Türkiye'nin savunma sitemlerinde elde ettiği başarılara bir yenisi daha ekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde devam eden projelere, yerli ve milli hidrojen teknolojileri de eklenecek. 

Yerli ve Milli Olacak

Bu kapsamda sessiz, iz bırakmayan, düşük ısı yayan, daha yüksek itki gücü sağlayan, daha uzun süre görev yapabilen, küresel ölçekte rekabetçi ve yenilikçi olma özelliğiyle yerli ve millî hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Yerli ve milli hidrojen teknolojileri birçok alanda kullanılacak. Bunlar; kara,  hava, deniz araçlarında, uzay platformlarında, insansız ve akıllı sistemlerde, motor ve güç aktarma sistemlerinde ve stratejik sistemler.


Hidrojen Teknolojisi Savunma Sanayisinde Kullanılacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 11. AR-GE Paneli düzenlenmişti. Bu panelde hidrojen teknolojilerinin savunma sanayisinde kullanılması,  “Savunma Sanayii Uygulamaları İçin Hidrojen Teknolojilerinin Geliştirilmesi'' kararları alındı.

Son yıllarda Millî Teknoloji Hamlesi ve Millî Uzay Programı gibi stratejik hedefler belirleyen ve bu doğrultuda adımlar atan Türkiye’nin hidrojen teknolojileriyle savunma sanayisinde gücüne güç katması ve bu alanda ilerlemesi bekleniyor. 

Savunma Sanayii AR-GE Geniş Alan (Hidrojen SAGA) Çağrısı”na çıkıldı. Çağrı kapsamında hidrojen projelerine yönelik başvurular 13 Eylül’e kadar yapılabilecek.





Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal