Savunma Sanayisinde Türkiye'nin Atılımları

Bakan Kacır, Türkiye'nin savunma sanayi yatırımlarını ve stratejilerini SAHA EXPO'da açıkladı.

22.10.2024-12:53 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-12:55) Savunma Sanayisinde Türkiye'nin Atılımları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan SAHA EXPO Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, savunma sanayisinde Türkiye'nin askeri ve siyasi bağımsızlığını pekiştirecek adımlara desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, "2002'den bu yana 883 yatırım için teşvik belgesi düzenledik, 128 milyar liralık sabit yatırımların önünü açtık." dedi.

SAHA EXPO ve Türkiye'nin Savunma Ekosistemi

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesinin SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenmiş olan fuar, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle gerçekleştiriliyor. Anadolu Ajansı, etkinliğin global iletişim ortağı olarak yer alıyor.

Son Gelişmeler ve Uluslararası Problemler

Kacır, son bir yıl içinde 40 binden fazla insanın İsrail tarafından hayatını kaybettiğini belirterek, "İki milyona yakın insan evinden edildi. İsrail, çatışmayı başka ülkelere taşıyor. Uluslararası kurumların bu duruma seyirci kalması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Milli ve Özgün Teknoloji Gerekliliği

Bakan Kacır, geçmiş on yılda küresel savunma sanayi harcamalarının 1,75 trilyon dolardan 2,5 trilyon dolara yükseldiğine dikkat çekti. Ülkemizin milli ve özgün teknolojiler geliştirmekten başka bir alternatifinin olmadığını vurguladı.

Yerli Üretimin Yükselişi

Kacır, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerlilik oranının %20'den %80'lerin üzerine çıktığını, 2002'de 62 savunma projesinin yürütüldüğünü, bu sayının 1000'in üzerine çıktığını belirtti. Yerli ve milli savunma ürünlerinin, dünya genelindeki askeri paradigmaları değiştiren unsurlar arasında yer aldığını ifade etti.

İhracat ve Gelecek Vizyonu

Son olarak, Kacır, savunma ürünleri ihracatının geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolara ulaştığını ve bu yılın ilk dokuz ayında ihracatın %12 arttığını dile getirdi. "Milli Teknoloji Hamlemizin işaret fişeğini yakan bu güçlü ivmeyi asla kaybetmeyeceğiz" dedi.

Uzay ve Siber Güvenlik Çalışmaları

Kacır, Türkiye'nin uzay bilimlerindeki hedeflerine ve siber güvenlik alanında atılan adımların önemine de değinerek, "Geleceğin muharebe trendlerini yönlendirmek için kapsamlı bir tedarik politikası başlattık." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağ 5) ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (sağ...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağ 5) ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (sağ 6), Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal