Savunma Sanayinde Milli Başarılar: Kacır'dan Vurucu Açıklamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını vurgulayarak, milli teknoloji hamlesine dikkat çekti.

19.10.2024-18:39 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-18:39) Savunma Sanayinde Milli Başarılar: Kacır'dan Vurucu Açıklamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Güçlü Mesajlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'nde etkileyici bir konuşma yaptı. Kacır, Türkiye'nin savunma sanayindeki geçmişten bugüne kaydettiği başarıları paylaşarak, ülkenin teknoloji alanındaki gelişimine vurgu yaptı.

Özgüven Devrimi ve Milli Teknoloji Hamlesi

Kacır, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yaşanan öz güven devrimini anarak, “Milli teknoloji hamlesiyle Türkiye, savunma sanayinde hangi ürün ve sistemlere ihtiyaç duyuyorsa bunları kendi evlatlarının alın teriyle, akıl teriyle geliştirebilen bir ülke olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Başarılarla Dolu Bir Geçmiş

22 yıl önce piyade tüfeğini bile üretemeyen bir Türkiye'nin, şimdi Bayraktar, Anka, Akıncı gibi sistemlerle gökyüzünde kendine yer bulduğunu belirten Kacır, Türkiye'nin dostlarına güven telkin ettiklerini söyledi. Kacır, yüksek çözünürlüklü milli uydu İMECE ile dünyayı gözetebildiğimizi, TÜRKSAT 6A ile de milli haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri haline geldiğimizi vurguladı.

TEKNOFEST ile Gençlere Yatırım

Kacır, Türkiye'yi milli teknoloji hamlesinde daha üst seviyelere taşımak için çalışmaları sürdüreceklerini belirterek, TEKNOFEST'lerin bu süreçte önemli bir bileşen olduğunu ifade etti. Son 6 yılda düzenledikleri festivalde 770 bin proje takımında 1 milyon 650 bin gencin yer aldığını aktaran Kacır, Türk gençliğinin gelecekte nice bilim insanı ve girişimci yetiştireceğine inandığını dile getirdi.

Kongreye Katılım Yoğundu

Kacır'ın konuşmasının ardından, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri ve yerel yöneticiler, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Nusret Mandacı ile AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş söz alarak kongrenin hayırlı olmasını diledi ve yerel seçimlerde başarı için temennilerde bulundular.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'ne...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal