Savunma Sanayi ve Ekonomi Düzenlemeleri TBMM’de Görüşülüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Savunma Sanayi ile ilgili düzenleme teklifi görüşülmeye başlandı. 1 trilyon lira kaynak ayrılması planlanıyor.

15.10.2024-18:09 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-18:36) Savunma Sanayi ve Ekonomi Düzenlemeleri TBMM’de Görüşülüyor

TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayi Düzenlemesini Görüşmeye Başladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayi ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Teklif, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy tarafından ilk imzalanmış olup, komisyonda detayları paylaşılmıştır.

Kritik Güvenlik Sürecine Dikkat Çekildi

Milletvekili Altınsoy, günümüzde yaşanan karmaşık güvenlik ortamına vurgu yaparak, bölgedeki çatışmalar, terörizm ve göç gibi sorunların artış gösterdiğini belirtti. "Böylesine hassas bir coğrafyada var olabilmek için askeri gücümüzü artırmak zorundayız," dedi.

2024 Bütçesinde 1 Trilyon Lira Kaynak Ayrıldı

Altınsoy, 2024 yılı için Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) ve merkezi yönetim bütçesinden toplam 1 trilyon 133,5 milyar lira kaynağın tahsis edileceğini ifade etti. Bu miktarın, merkezi bütçenin %10,2'sini oluşturduğunu belirtti.

SSDF Gelirlerinin Yüzde 80’i Vergi Gelirlerinden

2023 yılında SSDF gelirlerinin yaklaşık %80'inin vergi gelirlerinden oluştuğunu açıklayan Altınsoy, "Savunma sanayimizin sürdürülebilirliği için kalıcı gelir kaynaklarına ihtiyaç var," dedi. Bunun için kanun teklifinde motorlu taşıtlar vergisinde düzenlemeler ve bazı yeni vergi kapsamlarına alınan ürünlerin olacağını duyurdu.

Commisyonda Görüşmeler Devam Ediyor

Altınsoy'un sunumundan sonra komisyonun teklif üzerinde detaylı görüşmelere geçtiği belirtildi. Teklifin, SSDF'ye henüz belirlenmiş bir kaynağın elde edilmesi amacıyla hazırlandığı vurgulanmaktadır.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik...

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal