Sarımsak ve bal antioksidan özelliğiyle bilinen iki şifa kaynağı gıda olarak soframızda yer alıyor. Bu iki gıdanın besin değerinin birleşmesinin nasıl bir mucizeye dönüşeceğine gelin beraber bakalım…
Sarımsak ve balın karışımı mucizevi
Bu iki besin de kanın pıhtılaşmasını kontrol altında tutarak tromboz ve varislerin meydana gelmesini önler. İçeriğindeki sülfür vücutta kan akışını düzenler. Kalp sağlığını tehlikeye sokan yüksek tansiyon hastalığı için kan akışının dengede olması önemli bir durumdur. Bu karışımı tüketmek kan akışını düzene sokacağı için yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarının riskini azaltacaktır.
Sarımsağın içeriğinde bulunan alisin maddesi damarda kötü kolesterol birikmesini önler ve kan dolaşımına yardımcı olur. Bu madde damarlarda birikmiş kötü kolesterolü gidererek kan dolaşımını destekler. Bir yandan trigliserit aşamalarının da denegede kalmasını sağlar.
Uzmanlar vücutta gelişen dengesiz enflamasyonla birlikte ortaya çıkan kronik rahatsızlıkları azaltmak için de bu karışımı tavsiye ediyor. Bu karışım bir yandan ödem toplamaya karşı savaşıp kas rahatsızlıklarını engelliyor. Bir nevi doğal ağrı kesici görevi görüyor. Her iki besinde bulunan doğal antimikrobiyel maddeler vücudun bağışıklığına yardımcı oluyor ve vücudu hasarlı hücrelere güçlendiriyor. Enfeksiyondan kaynaklanan boğaz iltihaplarına da karşı kullanılabilen bu karışım, kronik öksürük ve alerjik öksürüklerde de doğal tedavi yöntemi olarak uygulanabilir.