Sarımsak en kolay nasıl soyulur? Sarımsak soymak için en etkili 4 yöntem

Bin derde deva protein deposu sarımsak nasıl soyulur? Yemesi ve lezzeti fazla olsa da soymak bazen işkence olabiliyor. Basitçe soymak için ne yapılabilir? 4 etkili yöntemi bulunuyor.

18.03.2022-21:09 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-21:10) Sarımsak en kolay nasıl soyulur? Sarımsak soymak için en etkili 4 yöntem

Sarımsak, neredeyse her yemekte kullandığımız kendine özgü aroması ile hairka lezzet katan bir sebze. Türk mutfağında kendine özgü bir yerde olan ve bolca yenilen sarımsağın kabuğunu soymak çoğu zaman insanı yoruyor. Bu sebeple kolay sarımsak soyma teknikleri araştırılıyor. Fakat sarımsak soymak için aranan etkili yöntemler bazen yanlış olsa da aslında çok pratik 4 soyma şekli bulunuyor.

Kimine göre çok lezzetli bir sebze olmasının yanı sıra sağlık açısından da oldukça kaliteli olan sarımsak, soymanın zor olması sebebiyle bazı tariflerden ilk çıkarılan malzemelerden biri olabilir. Ancak sarımsağı soymak yerine birkaç teknik denemek, dakikalar içerisinde tüm sorunu çözmeyi sağlıyor.

İşte sürekli araştırılan 4 etkili sarımsak soyma tekniği…

1- Mikrodalga Tekniği

Tüm sarımsağı alın ve mikrodalgaya koyun.

30 saniyeye ayarlayın.

Tamamlandıktan sonra sarımsakları çıkarın ve avuçlarınızın arasında az bastırarovalayın.

Kolayca kabuklarının birbirinden ayrıldığını göreceksiniz.

Bu teknikle istediğiniz kadar diş sarımsağı basitçe ayıklayabilirsiniz

2- Sallama Tekniği

Bütün sarımsakları birbirinden kabaca ayırın ve kapaklı bir kavanoza yerleştirin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Kavanozun her iki yanından sıkıca tuttuktan bir süre sallayın.

Kapağı açın ve kabukların ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin.

Eğer kabukların ayrılmadığını görürseniz, kapatıp tekrar sallayın.

Bu teknik fazla enerji harcamadan saniyeler içerisinde tüm kabukları soymanızı sağlayacak.

3- Ezme Tekniği

Ezme tekniği sarımsağı kabuğundan ayırmanızı sağlayan bir diğer basit şekildir.

Sarımsağı, ezmenin tek kötü yanı şeklini koruyamamasıdır. Ancak yemeklerin içerisinde yalnızca aromasını vermesini istediğiniz durumlarda kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Bir sarımsağı alın ve üzerine yatay olarak bir bıçağı koyun.

Elinizin içiyle bıçağa baskı yapın ve ezin.

Ezildikten sonra kabuğunu sarımsaktan basitçe ayırabilirsiniz.

4- Sıcak Su Tekniği

Öncelikle sarımsakları bir kaba koyun.

Bu kaba kaynar su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika bu su içerisinde bekletin.

Zaman geçtikten sonra sarımsakları çıkarın. Kabuğunu soymak istediğinizde ne kadar soyulduğuna şaşıracaksınız.

Sıcak su, kabuğu gevşeterek sarımsaktan basitçe ayrılmasını sağlayacak.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal