Evde kendinizin hazırlayacağı sarımsak tozu ile yemek yapma işlemini hayatınızda kolaylaştırmış olacaksınız. İşte pratik ve güvenilir yöntemlerle sarımsak tozu yapma işlemi.
SARIMSAK TUZU NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
Sarımsak ampülleri (Doğal)
HAZIRLANIŞI
Sarımsak ampüllerini ayırıp soyduktan sonra ince dilimler halinde kesiniz. Sarımsak dilimlerini 150 derecelik bir fırında kuruyuncaya dek ısıtınız. Kuruluğunu test etmek için, sarımsaklara elinizle bastığınızda kolayca dağılıyorsa kurumuş demektir.
NEREDE SAKLANIR?
Hazırladığınız sarımsak tozunu serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza ediniz. Kavanozu ilk hafta boyunca arada bir sallayınız. Bu sayede sarımsak tozunun eşit olarak karışmasını sağlamış ve küf oluşumunu önlemiş olacaksınız.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.