Sarıkamış'ta Bozayılar Çöp Konteynerlerini Deviriyor

Sarıkamış'ta bozayılar, kış hazırlığı için çöp konteynerlerine yöneliyor. İlçedeki yiyecek bulma mücadelesi arttı.

26.10.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-12:31) Sarıkamış'ta Bozayılar Çöp Konteynerlerini Deviriyor

Sarıkamış'ta Bozayıların Çöp Avı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, soğuyan hava şartları bozayıları ormanlık alanlardan ilçe merkezine indirdi. Ormanda yiyecek bulmakta güçlük çeken bozayılar, çöp konteynerlerini devirerek yiyecek arayışına girdi.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sarıkamış'ın 2 bin 200-2 bin 800 rakımında bulunan sarıçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanlarında, dünyanın tek göç eden ayıları olarak bilinen bozayılar görüntülendi. Yaz aylarında ormanda yaban meyveleriyle beslenen bu ayılar, kış uykusuna geçmeden önce besin depolama amacıyla çöpleri hedef alıyor.

Ayıların Tehlikesi Artıyor

Son günlerde özellikle ormanlık alanlara yakın Tepe Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları bölgesine ve İnönü Mahallesi'ne inen bozayılar, devirdikleri çöp konteynerlerinden elde ettikleri yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. TOKİ sakinlerinden Şenay Vanlı, "Havaların soğumasıyla ayılar daha sık gelmeye başladı. Ormanda yiyecek bulamadıkları için burada çöp bidonlarını devirmekte, bu da tehlike arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Başka bir mahalle sakini olan Gökhan Karadağ ise, bozayıların akşamları ikişi ve üçerli gruplar halinde mahalleye girdiğini belirterek, "Geç saatlerde dışarı çıkmamız imkansız hale geldi. Kış yaklaşırken gıda bulamayan hayvanlar, çöplere yöneliyor. Bu durum endişe verici" dedi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanda yiyecek bulmakta zorlanan bozayılar, havalar...

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanda yiyecek bulmakta zorlanan bozayılar, havalar soğuyunca ilçe merkezine inerek yiyecek aradı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal