Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağları'nda Anıldı

Sarıkamış'ın kurtuluşu için dağa tırmanan dağcılar, şehitleri dualarla andı.

01.10.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-11:02) Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağları'nda Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağları'nda Anıldı

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü Allahuekber Dağları'nda gerçekleştirdikleri tırmanışla kutladılar.

Allahuekber Dağları'nda Zorlu Tırmanış

Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin sınırlarında bulunan ve 3 bin rakımın üzerinde yer alan Allahuekber Dağları, her mevsim dağcıların ilgisini çekmektedir. Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla, KARSDAK öncülüğünde Sarıgün köyünde bir araya gelen dağcılar, tırmanış etkinliğine katıldılar.

Zirve De İstiklal Marşı ile Anıldı

Şiddetli rüzgara rağmen dağcılar, 3 bin 180 rakımlı Şehitlik Zirvesi'ne ulaşarak tırmanışı tamamladılar. Zirvede bulunan anıtta İstiklal Marşı okuyarak, şehitler için dua ettiler.

KARSDAK'ın Etkinliği ve Katılımcılar

KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte 26 sporcuyla buluşarak başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiklerini belirtti. 'Sabah 06.00'da başladık, 11.00'de zirveye ulaştık. Zirvede aşırı rüzgar ve sis vardı, sporcularımız başarılı bir şekilde zirve yaptılar.' diye ifade etti.

Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Kulübü Başkanı Özer Gonca da şehitleri anmak amacıyla etkinlikte bulunduklarını, katılımcılara teşekkür ettiklerini vurguladı.

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, Sarıkamış'ın düşman...

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Allahuekber Dağları'na tırmanış yaparak şehitleri andı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal