Saraybosna'da NATO Ortaklıkları 360 Sempozyumu Gerçekleşti

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, hibrit zorluklarla başa çıkmayı amaçlayan NATO sempozyumu düzenlendi.

23.10.2024-13:20 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-13:20) Saraybosna'da NATO Ortaklıkları 360 Sempozyumu Gerçekleşti

Saraybosna'da NATO Ortaklıkları 360 Sempozyumu

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da "Hibrit Zorluklar Zamanında Ortaklık" temasıyla NATO Ortaklıkları 360 Sempozyumu gerçekleştirildi.

Toplantıya Katılanlar

NATO tarafından düzenlenen etkinliğe, Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'nın desteğiyle üye ülkelerden sivil ve askeri temsilcilerin yanı sıra, yerel yetkililer de katıldı.

Bosna Hersek'in Güvenilirliği Vurgulandı

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo, burada yaptığı konuşmada ülkenin güvenilir bir ortak olduğu mesajını verdiklerini belirtti. Kristo, Balkanlar'da güven ve istikrarı savunan ülkelerle bir araya geldiklerinin altını çizerek, "Avrupa'da gelişmiş iyi ülke örneklerini takip etmeyi amaçlıyoruz. Bosna Hersek, barış ve güvenliğin paha biçilemez değerler olduğunu çok iyi bilmektedir. Bu değerleri birlikte korumaya devam etmeliyiz," dedi.

Dışişleri Bakanı'nın NATO'ya Üyelik Vurgusu

Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic, NATO'ya üyeliğin dış politikadaki birinci öncelik olduğunu ifade etti. "Hedefimiz NATO'ya tam üyelik. Gerekli belgelerin hazırlanması ve onaylanması üzerinde çalışıyoruz. Bu, yatırımcıların sermayelerinin güvende olduğunu garanti eden bir güvenlik şemsiyesidir," diye ekledi.

Balkanlar'ın Stratejik Önemi

NATO Siyasi İşler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Javier Colomina, Balkanlar'ın batı bölümündeki ülkelerin NATO için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Colomina, Balkanlar'da istikrar ve barış destekleyeceklerini, barışı zayıflatmaya yönelik girişimlere izin vermeyeceklerini vurguladı.

Ortak Askeri Güç Kapasiteleri

NATO Çok Alanlı Kuvvet Geliştirme Başkan Yardımcısı Placido Torresi, stratejik konularda birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek, ortakların askeri güç kapasitelerini güçlendirmek istediklerini ifade etti.

NATO Ortaklıkları 360 Sempozyumu yarın sona erecek.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da "Hibrit Zorluklar Zamanında Ortaklık" başlığıyla "NATO Ortaklıkları 360 Sempozyumu" gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal