Saraybosna'da Gazze'ye Destek Gösterisi Yapıldı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları karşısında protesto düzenlendi.

27.10.2024-18:16 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-18:16) Saraybosna'da Gazze'ye Destek Gösterisi Yapıldı

Saraybosna'da Gazze İçin Ses Yükseldi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara karşı protesto gösterisine ev sahipliği yaptı.

Tarihî Başçarşı'da Toplandılar

Göstericiler, tarihi Başçarşı Meydanı'nda bir araya gelerek Filistin bayrakları açtı ve İsrail karşıtı sloganlar attı. Protestocular, Gazze'de hayatını kaybeden çocukları anmak için bebek maketleri taşıyarak "özgür Filistin", "özgür Gazze" ve "soykırımı durdurun" ifadelerini dile getirdiler.

Ateşkes Çağrısı

Etkinlikte, katılımcılar Gazze'nin yanı sıra İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını da protesto etti. Organizasyon komitesinden Safija Tadefi, bu eylemin yedinci kez düzenlendiğini ve Gazze'deki soykırımın sona ermesini talep ettiklerini belirtti.

Dünya'ya Mesaj Verme Amacı

Amer el Mordeha, bu gösteriler aracılığıyla Saraybosna'dan tüm dünyaya bir mesaj vermek istediklerini ifade etti. Filistin halkının 75 yıl boyunca acı çektiğini ve son bir yıl içinde yaşananların insanların harekete geçmesini zorunlu kıldığını vurguladı.

Tam Destek

Ferhadiye Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüşe, şehirde bulunan turistler de destek vererek dayanışma gösterdi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.  Gösteriye...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi. Gösteriye katılanlar, başkent Saraybosna'daki tarihi Başçarşı Meydanı'nda toplandı. Burada Filistin bayrakları açan göstericiler, İsrail aleyhine sloganlar attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal