Brezilya’nın en büyük şehirlerinden olan Sao Paulo’da da Brezilya mutfağında sıklıkla gördüğümüz mango, papaya, ananas, guava ve granadilla sıklıkla tüketilen meyveler arasında. Fasulye ve pirinç yemekler de sıklıkla kullanılıyor.
Sao Paulo’nun meşhur yemekleri arasına kendine özgü lezzetler bulunduğu gibi farklı kültürlerden lezzetler bulmak da oldukça mümkün. Bu yazımızda Sao Paulo’da tadına bakmanız gereken yemelerden bahsedeceğiz. İşte Sao Paulo’nun meşhur lezzetleri.
VİRADA PAULİSTA
İçerisinde farklı et ve yumurta çeşitlerini barındırıyor. Yeşillik ve yoğun baharatlarla servis edilen bu yemek de alışkın olmadığımız bir şekilde muz da tercih edilen malzemeler arasında bulunuyor. Farklı lezzetlerin buluştuğu yemekleri denemeyi seviyorsanız bu yemek Sao Paulo’nun meşhur yemekleri arasında sizin damak zevkinize hitap edeceklerden birisi olabilir.
ACARAJE
Sao Paulo’nın meşhur lezzetleri arasında olan bu sandviç karides ve sebzelerle yapılmakta. Hazırlanırken içerisine koyulan sebzeleri kendi tercihinize göre seçebiliyorsunuz.
FEİJOADA
Feijoada için siyah fasulye işle yapılan bir et yahnisi diyebiliriz. Hangi et türü ile yapılacağı sizin tercihinize göre değişebiliyor. Sao Paulo’da yenilebilecek yemekler arasında en güzellerinden birisi olan bu yahniyi denemeden dönmemenizi öneririz.
PASTEL
Pastel, Sao Paulo’da sıklıkla tercih edilen, içerisinde birçok malzeme barındıran bir yemek. İçerisinde bulunan malzemelerden bazıları, peynir, guava meyvesi, et ve süt diyebiliriz. Malzeme açısından zengin bir hamur işi yemeği olan pastel herkesin damak zevkine uymayabileceği için dikkatli denemenizi önerebiliriz.
CHURRASCARİA
Sao Paulo’da ne yenir sorusunun yanıtlarından birisi olan bu yemek oldukça ünlü bir et yemeği. Tavuk, balık gibi farklı etler kullanılabiliyor. Özelliği etlerin mangalda pişirilmesi diyebiliriz. Salata, meze gibi başka alternatiflerle birlikte servis ediliyor.
MANDİOCA
Mandioca patatesle yapılan bir yemek olarak farklı çeşitler sunmaktadır. Sao Paulo’daki en yaygın kullanımı kızartılmış şekli diyebiliriz.
TUTU A MİNEİRA
Sao Pauloda’da yenilebilecek yemekler arasında en ünlülerinden birisi de lahana ve pilav ile servis edilen bu kavrulmuş domuz filetosu. Domuz eti dışında farklı etler kullanılarak yapılan varyasyonları da mevcut.
POLENTA
Sao Paulo’nun meşhur yemekleri arasında yoğun mısır unu ve tuz kullanılar yapğılan bu basit hamur da bulunuyor. Basit olmasına rağmen Brezilya’da en sevilen yemeklerden birisi. Sao Paulo’ya gitmişken sisinde denemenizi şiddetle öneririz.
PAO DE QUEİJO
Bu yemek peynir toplarının etrafının hamurla buluşmasıyla elde ediliyor. Top şeklinde bu gıdayı dilerseniz kahvenizin yanında atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz.
CACHACA
Cachaca roma benzeyen bir içecek çeşidi. Yapımında şeker kamışı kullanılıyor. Sade kullanılabildiği gibi kokteyl şeklinde versiyonları da mevcut.
CAİPİRİNHA
Caipirinha Brezilyalıların çok sevdiği bir içecek olarak Sao Paulo’da da karşımıza çıkıyor. Bu içkinin yapımında az önce bahsettiğimiz cachaca kullanılıyor. Oldukça sert bir içki olduğundan genellikle kokteyl şeklinde hazırlanmaktadır.
ROKA PİZZASI
Bu pizzayı diğerlerinden ayıran unsur yapılırken güneşte kurutulmuş domates ve kalamata zeytini kullanılması.