Şanlıurfa'da Yaşasın Özgürlük Diye Bağıran Gence Ceza

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkmak 48 saatliğine yasaklandı. Şanlıurfa'da yasağa rağmen dışarı çıkan genç parmak işareti yaparak, "Yaşasın Özgürlük" diye bağırdı. Gence para cezası kesildi.

11.04.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-17:27) Şanlıurfa'da Yaşasın Özgürlük Diye Bağıran Gence Ceza

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizdeki etkisini günden güne artırıyor. Salgın kapsamında 31 ilde hafta sonu için sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağı olan kentlerde polis ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı.

Bu kapsamda Şanlıurfa'nın Yusufpaşa Mahallesi'nde yasağı ihlal eden 2 kişi polis ekipleri tarafından cezaların kesildiği Atatürk Bulvarı'ndaki uygulama noktasına götürüldü. Şahıslardan biri uygulama noktasına götürüldüğü sırada, parmak işareti ile "Yaşasın Özgürlük" diye bağırdı.

Şahıslara uygulama noktasında, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi uyarınca 3 bin 150 Türk Lirası idari para cezası kesildi. Öte yandan cezayı yiyen şahısların da polise ceza kesmemeleri için direndiği de görüldü.

Ülkemizde şimdiye kadar 47 bin 29 vaka görüldü. Hayatını kaybedenlerin sayısı da bin 6'ya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal