Şanlıurfa’da otomobil kaldırımdaki yayalara daldı: 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 yaralı var

Şanlıurfa Akçakale’deki kara yolunda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, kaldırımdaki yayalara çarptı. Katliam gibi kazada 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

02.08.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 02.08.2024-09:50) Şanlıurfa’da otomobil kaldırımdaki yayalara daldı: 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 yaralı var

Şanlıurfa’da otomobil yayaların arasına daldı. Şanlıurfa'da Akçakale kara yolunda meydana gelen korkunç kazada kontrolden çıkan bir otomobil, kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

5 çocuk hayatını kaybetti

Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gerçekleşen olayda, kontrolden çıkan otomobil önce kaldırımdaki yayalara, ardından park halindeki iki araca çarparak durabildi. Kaza sırasında kaldırımda bulunan iki çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan altı kişi ise hızla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan üç çocuk daha kurtarılamadı. Hastanede tedavileri süren yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Şanlıurfa’da otomobil kaldırımdaki yayalara daldı: 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 yaralı var

Kaza sonrası olay yerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Vali Hasan Şıldak, yaşanan trajedi hakkında bilgi verdi. Vali Şıldak, "Eyyübiye ilçesi Akçakale yolunda elim bir trafik kazası yaşandı. Maalesef 5 vatandaşımızı kazada kaybettik ve bunlar çocuk yaştaki vatandaşlarımız. 2 çocuğumuz olay yerinde, 3 çocuğumuzu da hastanede tedavi esnasında kaybettik. 2'si çocuk 3 vatandaşımız da yaralı ve bu yaralılardan birinin durumu ağır," dedi.

Vali Şırdak’tan sürücülere uyarı

Vali Şıldak, kazanın oluş sebebini ve sorumlularını belirlemek için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Şıldak, tüm sürücülere trafikte dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Yaşanan bu elim kaza, Şanlıurfa'da derin bir üzüntüye yol açtı ve trafik güvenliği konusundaki önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. (İnternethaber)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal