Şanlıurfa'da Deprem Anında Basın Toplantısı Düzenlendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar, UNESCO sonrası basın toplantısında depremle karşılaştı ve soğukkanlılığını korudu.

16.10.2024-16:05 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-16:05) Şanlıurfa'da Deprem Anında Basın Toplantısı Düzenlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Deprem Anında Basın Toplantısında

Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, kentin müzik alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme yakalandı.

UNESCO Etkinliği Hakkında Bilgiler

Gülpınar, Cumhuriyet Gastronomi Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'nın eşsiz müzik mirasını tanıtmak amacıyla uluslararası bir etkinlik gerçekleştireceklerini ifade etti.

Şanlıurfa'nın müziği ve kültürünün önemine dikkat çeken Gülpınar, şu şekilde konuştu:

"Şanlıurfa'nın müziği, halk kültürümüzün bir parçası olarak, tarih boyunca bizlere duygusal deneyimler sunmuş ve köklerini derinlerden almıştır. Geleneksel enstrümanlarımız ve melodilerimiz, her bir dinleyiciyi farklı bir dünyaya götürmektedir. Bu bağlamda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, 23-24 Ekim'de düzenleyeceğimiz büyük lansman etkinliğimizle, UNESCO Müzik Şehri olarak ilan edilmemizi coşkuyla kutlamak istiyoruz."

Etkinliğin Detayları

Başkan Gülpınar, etkinlikte 6 kıtadan 24 büyükelçinin yanı sıra Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş ve diğer önemli davetlilerin de yer alacağını belirtti. Bu organizasyon, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yanı sıra akademisyenlerin de katılımıyla zenginleşecektir. Bu katılımların, Şanlıurfa'nın kültürel mirasını koruma çabalarına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Etkinlik kapsamında Türk müziğine katkıda bulunan sanatçılara "Müziğe Katkı Onur Ödülü" verileceği de açıklandı. Misafirlerin, Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerini tatma ve tarihi yerleri ziyaret etme fırsatı bulacağı da duyuruldu.

Deprem Anı ve Soğukkanlılık

Toplantının sonunda Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem hissedildi. Gülpınar’ın, sarsıntı sırasında soğukkanlılığını koruduğu görüldü. Deprem anında Gülpınar, "Deprem oluyor şu anda, bayağı oluyor. Büyük bir deprem oldu, yakın civarda herhalde merkez üstü neresi acaba? Allah korusun." ifadelerini kullandı.

Depremden kısa bir süre sonra toplantı sona erdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın, kentin

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın, kentin "müzik" alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil olmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısı sırasında, Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal