Şanlıurfa Turizminde Gözler 2021'de

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan ve 'tarihin sıfır noktası' olarak belirlenen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

02.10.2020-18:27 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-18:26) Şanlıurfa Turizminde Gözler 2021'de

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, 'Şimdiden Göbeklitepe’yi görmek için dünyanın dört bir yanından rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Mevcut rezervasyonlar, 2021 yılının Şanlıurfa için çok önemli bir yıl olacağını gösteriyor' açıklamasında bulundu.

Dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak bilinen UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Göbeklitepe’ye yerli ve yabancı ziyaretçi akını devam ediyor.

Neolitik Çağ'a ait Göbeklitepe, kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Örencik Mahallesi yakınlarında yer alıyor. Şanlıurfa Müzesi ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü iş birliğiyle 1995'te kazı çalışmalarına başlandı.

Şimdiye kadar gerçekleştirilen kazı çalışmalarında Neolitik Çağ'a ait yabani hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşlar, dairesel ve dikdörtgen şeklinde 8-30 metre çapında dünyanın en eski tapınak kalıntıları ile çeşitli eserler keşfedildi.

12 bin senelik geçmişi ile dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe’de kazılar 50 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Bu sene, tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını sebebiyle turizmde düşüş yaşandığını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, 2021 yılı için şimdiden dünyanın dört bir yanından rezervasyon işlemlerinin gerçekleştiğini ifade etti.

'2021 YILI İÇİN UMUDUMUZ ARTIYOR'

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve 'tarihin sıfır noktası' olarak bilinen Göbeklitepe’ye herkesi davet eden Aydın Aslan, önümüzdeki yıl için turizmde çok umutlu olduklarını ifade ederek şunları kaydetti:

'Ağustos ayından beridir ziyaretçi sayılarımız artmaya başladı. Bizi en çok sevindiren olay ise yabancı turistlerin de gruplar halinde gelip, Göbeklitepe’yi ziyaret etmeleri bizi fazlasıyla sevindiriyor. 2021 yılı için umudumuz artıyor.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal