Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, AK Parti Saray Kongresi'nde Güçlü Türkiye Vurgusu Yaptı

Bakan Kacır, yüksek teknoloji vurgusu yaparak Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını anlattı.

19.10.2024-16:28 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-16:28) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, AK Parti Saray Kongresi'nde Güçlü Türkiye Vurgusu Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, AK Parti Saray Kongresi’nde Konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, düzenlenen AK Parti Saray 8. Olağan İlçe Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'yi Yüksek Teknoloji Üreten Ülke Haline Getireceğiz

Kacır, "Savunma sanayinde nasıl başarmışsak, tüm sektörlerde de Türkiye'yi yüksek teknoloji geliştiren, üreten ve yüksek teknolojiyi rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline getireceğiz," dedi. Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yılda birçok zorluğun üstesinden gelindiğini, güçlü bir Türkiye hedefinde bir arada olmanın önemini vurguladı.

Ayrımcılığa Son Verme Vurgusu

Kacır, "Bizim hikayemizde ayrımcılığa uğramışların hakkının teslim edilmesi var," diyerek, geçmişte yaşanan zorlukların sona erdiğini belirtti. Ayrıca, yüksek teknoloji üretim oranlarını %20'lerden %80'lere çıkardıklarını ifade etti.

Milli Teknoloji Hamlesi

Bakan, Türkiye'nin bugün savunma sanayinde 6 milyar dolardan fazla ihracat yaptığını aktardı. Türkiye'nin, insansız hava araçlarıyla dünyada öncü konuma geldiğini ve bu teknolojilerin, uluslararası alanda da güvenliği sağladığını ifade etti.

Özel Yatırımlar ve Gelecek Hedefleri

Bakan Kacır, Tekirdağ'da çevreci bir anlayışla organize sanayi bölgeleri kuracaklarını ve yeni yatırımlar için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. "Inşallah önümüzdeki dönemde o NATO limanıyla bağlantılı mega uluslararası yatırımı da Tekirdağ'ımıza kazandıracağız," diye ekledi.

Kongre Sırasında Dikkat Çeken Anlar

Kacır, düğün günü kongreye katılan Melike ve Mert Alpak çiftini tebrik ederek, onlara altın hediye etti. Kongreye katılan diğer AK Parti Tekirdağ milletvekilleri ve il başkanı önemli konuşmalar gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Saray 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal