Sanayi ve Teknoloji Bakanı duyurdu: Togg seneye Avrupa’yı fethedecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli otomobil Togg’un gelecek yıl Avrupa yollarında olacağını bildirdi.

10.06.2024-16:53 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-17:30) Sanayi ve Teknoloji Bakanı duyurdu: Togg seneye Avrupa’yı fethedecek

Yerli otomobil Togg için Avrupa vakti geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin milli teknolojik girişimlerle küresel teknoloji yarışında öne çıktığını belirterek, bu girişimlerin somut örneklerinden biri olan Togg hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, İstanbul Öğretmen Akademileri ve Atölyeleri 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Dersi programında yaptığı konuşmada, Togg'un 60 yıllık bir hayalin ürünü olduğunu vurguladı.

Togg, 60 yıllık bir hayalimizdi

Bakan Kacır, "Türkiye lider milli teknolojik girişimleri ortaya çıkararak küresel teknoloji yarışında bir adım öne çıkıyor. Bunun somut örneklerinden biri de Türkiye'nin otomobili Togg'dur. Bu, 60 yıllık bir hayalimizdi. Devrim Otomobili ile Türkiye kendi otomobil markasına sahip olmayı hayal etmişti, ancak benzin konulmayan her içten yanmalı otomobil gibi Devrim de yolda bırakılmıştı. 60 yıl sonra, Sayın Cumhurbaşkanımızın iddiası, ısrarı ve takibi ile nihayetinde devrin otomobili, devrin teknolojisiyle, yani elektrikli ve akıllı araç teknolojisiyle yola çıktı" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı duyurdu: Togg seneye Avrupa’yı fethedecek

Küresel pazarda güçlü bir oyuncu olacak

Bugüne kadar 30 binden fazla Togg üretildiğini belirten Bakan Kacır, "Önümüzdeki yıl, inşallah sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da yollarda olacak" ifadelerini kullandı. Togg’un Türkiye'nin milli teknolojik başarısını temsil ettiğini ve küresel pazarda da yer alacağını ifade eden Kacır, Türkiye’nin bu tür teknolojik atılımlar sayesinde dünya sahnesinde güçlü bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal