Samsun'da Sağlık Çalışanının Organ Bağışı, 4 Hayat Kurtardı

Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen sağlık çalışanının organları, 4 farklı kişiye hayat umudu oldu.

09.10.2024-13:33 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-13:33) Samsun'da Sağlık Çalışanının Organ Bağışı, 4 Hayat Kurtardı

Samsun'daki Kahraman Sağlık Çalışanının Bağışı

Samsun'da, beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki sağlık çalışanı P.Ö.'nün organları, 4 farklı kişiye nakledilmek üzere bağışlandı. Sinop'ta görev yaptığı esnada baygınlık geçiren P.Ö., 1 Ekim'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi.

Aileden Kahramanlık Dersi

P.Ö.'nün yoğun bakımda tedavisi sırasında, beyin ölümü gerçekleşti. OMÜ Organ ve Doku Nakli Birimi, P.Ö.'nün ailesiyle görüştü ve aile, organlarını bağışlama kararı aldı. Alınan organlar, 4 farklı hastaya nakledilecek.

Organların Dağıtımı

OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, yaptığı açıklamada, P.Ö.'nün yaşarken de bağışçı olmak istediğini belirtti. Tan, "Aile, bağışçı olduğunu bildiğinden organları bağışladı. Kalp İstanbul'a, karaciğer Ankara'ya, böbreklerden biri Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne, diğer böbrek ise OMÜ'de nakledilecek." dedi.

Organ Bağışı ve Nakil İhtiyacı

Samsun Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, yaşanan bu olayla ilgili olarak, "Ülkemizde 33 bin 498 kişi organ beklemekte. Organ nakli için bağış şart. Ailemizin bağışı çok değerli. Donörümüzü kaybettiğimiz için üzüntü içerisindeyiz," şeklinde konuştu.

Teşekkür Mesajı

Kazak, ayrıca çalışanların çabalarını ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ile Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen'e de teşekkür etti. Organ naklinin önemine vurgu yapan Kazak, bağışların hayati bir konu olduğunu dile getirdi.

Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kadın donörün organları, 4...

Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kadın donörün organları, 4 kişiye nakledilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal