Samsun'da Öğretmen Akademileri Başladı

Samsun'da, öğretmenlerin gelişimini destekleyen 'Öğretmen Akademileri' açılışı yapıldı.

22.10.2024-18:36 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-18:36) Samsun'da Öğretmen Akademileri Başladı

Samsun'da Öğretmen Akademileri

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilde başlattığı Öğretmen Akademileri projesini Samsun'da hayata geçirdi.

Programın Açılışında Önemli Mesajlar

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılışta, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, öğretmenlerin gelişiminin önemine değindi. Ağar, "Öğrenci yetiştirme politikalarımız çerçevesinde, geçmişle barışık ve geleceğe ışık tutan bir nesil yetiştirmek amacı güdüyoruz" dedi.

Ağar, Samsun'da yaklaşık 21 bin öğretmen ve 256 bine yakın öğrenci ile eğitim faaliyetleri yürütüldüğünü vurgulayarak, "Öğretmenimizin öğrenciyle olan ilişkisini destekleyecek çalışmalara ihtiyaç var. Öğretmenlerimizin kişisel gelişimi, toplumun gelişimiyle doğrudan ilişkilidir" şeklinde konuştu.

Yeni Projeler ve Eğitim Derinliği

Bu kapsamda, "Samsun'da öğretmen olmak" adlı yeni bir projenin başlatıldığını belirten Ağar, Öğretmen Akademileri programının Samsun'a getirilmesi için özverili çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Eğitim İçerikleri ve Konuşmacılar

Açılış etkinliğinde Prof. Dr. Bekir Şişman, "Kutadgu Bilig'de Devlet Adamlığı ve Yönetim İlkeleri", Gücem Ağmaz "Türküler ve Hikayeler" ve Doç. Dr. Atakan Durmaz "Finansal Okuryazarlık" konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Katılımcılar

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ağar ile birlikte, Canik, Atakum, İlkadım ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Anadolu Ajansı Samsun Bölge Müdürü Halil Demir ve Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım da katıldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilde başlatılan "Öğretmen Akademileri" Samsun'da başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal