Samsun'da Öğrencilerden Kamu Tasarrufuna Katkı

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, üretim yaparak kamu kurumlarına tasarruf sağlıyor ve harçlık kazanıyor.

22.10.2024-16:38 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-16:38) Samsun'da Öğrencilerden Kamu Tasarrufuna Katkı

Samsun'da Meslek Lisesi Öğrencilerinin Tasarruf Projesi

Samsun'un Havza ilçesindeki Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda kendi ürettikleri eşyalar sayesinde hem kamu tasarrufuna katkıda bulunuyor hem de harçlık kazanıyorlar. Öğrenciler, özellikle kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu mobilyaları üretip bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyorlar.

El Becerilerini Geliştiriyorlar

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü 11. sınıf öğrencisi Alperen Arslan, diğer kurumlardan gelen talepler doğrultusunda mobilya üretimi ve tadilat işlemlerini yaptıklarını belirtti. Alperen, "Mesleğimizi öğrendiğimiz bu süreçte el becerilerimizi geliştiriyoruz. Mobilyacılığı sevmem dolayısıyla bu işten keyif alıyoruz, ayrıca döner sermaye sayesinde de harçlık kazanıyoruz." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç Analizi ve Üretim Süreci

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölye Şefi Mustafa Acar, gelen talepler doğrultusunda önce ihtiyaç analizi yaparak tasarımlarını bilgisayar ortamında hazırladıklarını söyledi. Acar, "Teklifimiz kabul edildikten sonra üretim sürecine geçiyoruz. Öğrencilerimiz bu aşamada hem becerilerini geliştiriyor hem de harçlık kazanma fırsatı elde ediyorlar." diye ekledi.

Kamu Kurumlarına Destek

Okulun Teknik Müdür Yardımcısı Onur Tekin, ilçedeki kamu kurumları, özel sektör ve şahıslardan gelen talepler doğrultusunda mobilya üretimi, bakım ve tadilat hizmetleri sunduklarını belirtti. Tekin, "Yaptığımız çalışmalarla kamu yararına ve tasarrufuna ciddi desteklerde bulunuyoruz." dedi.

Minber ve Mihrap Bölümüne Yapılan Bakım

Havza İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim İşliyen, okulun minber ve mihrap kısımlarının bakımını Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yaptırdıklarını ifade ederek, "Talebimiz üzerine yapılan bakım ve tamirat oldukça başarılı geçti. Bu hizmet sayesinde okulumuz bakım konusunda önemli bir tasarruf sağlamış oldu. Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Samsun'un Havza ilçesinde Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulda ürettikleri...

Samsun'un Havza ilçesinde Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulda ürettikleri eşyalarla hem kamu tasarrufu sağlıyor hem de harçlıklarını çıkarıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal