Samsun'da Kayıt Dışı İşlemlere Geçit Yok!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş, hukuksuzluklara karşı kararlı mücadele edeceğini vurguladı.

26.10.2024-17:08 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-17:08) Samsun'da Kayıt Dışı İşlemlere Geçit Yok!

Samsun'da Hukuksuzlukla Mücadele Vurgusu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Samsun'da düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Muş, "Kayıt dışı, kanunsuz, nizamsız işin hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Nerede bir hukuksuzluk varsa üzerine gideceğiz." diye belirtti.

Samsun'un Hedefleri ve Yatırımlar

Muş, toplantıda ayrıca Samsun'un turizm, sanayi ve tarım alanındaki hedeflerini anlattı. 2028 yılına kadar belirlenen projelerin hayata geçirileceğini belirterek, "Sanayinin, bir şehrin gelişmesindeki rolü büyük. Tekkeköy'deki Organize Sanayi Bölgesi 4 milyon metrekareye ulaştı. Kavak’taki alanı ise 10 milyon metrekareye çıkardık." ifadesini kullandı.

İhracat ve Altyapı İhtiyaçları

Muş, ihracatın artırılması gerektiğini belirterek, şu anda 1,6-1,7 milyar dolar civarında olan ihracatı, Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 1 alacak şekilde hedeflediklerini vurguladı. Mücadelenin devam etmesi için büyük yatırımların yanı sıra gerekli altyapıların da tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Samsun Sağlık Alanında Gelişiyor

Samsun Şehir Hastanesi'nin aralık ayı itibarıyla tamamlanacağını dile getiren Muş, hastaneye raylı sistemin bağlantısının da yapılacağını bildirdi. Gelecek yılın mart, nisan veya mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Atakum Devlet Hastanesi ile ilgili ihale sürecinin beklemede olduğunu ve netleştikten sonra 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Çevresel Koruma ve Turizm Gelişimi

Muş, Samsun'un çevre düzeni planı çerçevesinde turizm alanını da koruyacaklarını belirtti. "Karadeniz'deki çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz, bütün sahilleri koruyacağız" diyerek bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

Etkili Katılım ve Destek

Toplantıya katılan diğer yetkililer arasında AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ve İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser de yer aldı.

Bu toplantıyla birlikte Samsun'un gelişimi için atılacak adımlar ve hukuksuz işlere karşı durulması konusunda kararlılık vurgulandı. Önümüzdeki günlerdeki yatırımlar ve projeler umut verici şekilde düşüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş (sol 2), AK Parti...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş (sol 2), AK Parti İl Başkanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen basın toplantısına katıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan (solda), AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse (sağ 2) ve İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser (sağda) de katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal