Samsun'da Garbiyatçılık Sempozyumu Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi'nde düzenlenen Garbiyatçılık Sempozyumu'nda önemli sunumlar yapıldı.

10.10.2024-18:13 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-18:13) Samsun'da Garbiyatçılık Sempozyumu Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi'nde Garbiyatçılık Sempozyumu

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Garbiyatçılık Sempozyumu" 100. Yıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Önemli Konular Üzerine Farklı Perspektifler

Sempozyumda "Gerbiyat, şarkiyatçılık ve öteki", "Disipliner düşünce tarihi ve garbiyatçılık" ve "İdeolojiler ve aydınlar ekseninde garbiyatçı düşünce" konuları ele alındı.

Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın Sunumu

Bakü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Batı kimliğinin oluşumunda Hristiyanlığın rolü" başlıklı sunumunda Hristiyanlığın Batı kültürü üzerinde nasıl şekillendirici bir etki yarattığını vurguladı. Aydın, “Hristiyanlık, 2. yüzyıldan sonra Yahudilikle ayrışarak kendi kimliğini oluşturmuştur” dedi.

Prof. Dr. Yasin Aktay'ın Değerlendirmeleri

Eski AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, "Oksidentalizm hegemon anlatıyı yıkar mı, düzeltir mi?" konulu sunumunda doğu ve batı kavramlarının modernite içindeki rolünü değerlendirdi. Müslümanların teolojik yapılarının doğadaki hakikate daha uyumlu olduğunu belirterek, İslamiyet'in araştırma ve insan haklarına yönelik olumlu yönlerini ifade etti.

Diğer Katılımcılar ve Program Detayları

Sempozyumda ayrıca Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Utku, "Geç Osmanlı'da modernleşmeci ideolojik teklifler ve garbiyatçılık" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Programa SAMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Soruç başta olmak üzere birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM)...

Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM) tarafından "Garbiyatçılık (oksidentalizm) Sempozyumu" düzenlendi. Eski AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay (solda), "Oksidentalizm hegemon anlatıyı yıkar mı, düzeltir mi?" konulu sunum yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal