Samsun'da Denetimli Serbestlik Yükümlüleri İçin Boyacılık Eğitimi Projesi

Samsun'da gerçekleştirilen proje ile denetimli serbestlik yükümlüleri, boyacılık eğitimi alarak topluma kazandırılıyor.

08.10.2024-11:23 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-11:23) Samsun'da Denetimli Serbestlik Yükümlüleri İçin Boyacılık Eğitimi Projesi

Samsun'da Boyacılık Eğitimi ile Topluma Kazandırma Projesi

Samsun'da yürütülen "Emeğimiz Eğitim İçin Projesi" kapsamında, 10 denetimli serbestlik yükümlüsüne boyacılık eğitimi verilerek çalışma hayatına kazandırılması hedefleniyor. Eğitim sürecinin ardından, yükümlüler Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nin boya, badana, onarım ve temizlik işlerini üstleniyor.

Projede İşbirliği ve Amaçlar

Bu proje, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmektedir. Projenin temel amacı, yargı sonucu ceza almanın ardından kişilerin topluma kazandırılması ve kamu hizmetlerinin giderilmesidir.

Toplum Yararına Çalışmalar

Denetimli serbestlik yükümlüleri, kütüphane çalışmalarının yanı sıra Abdullahpaşa ve Gürçeşme Camisi'nde de boyama işlemleri gerçekleştirerek toplumsal fayda sağlamaktadır. Bu süreçte, eğitimin yanında toplumsal sorumluluk alma bilinci de aşılanmaktadır.

Başsavcı'dan Projeye Destek

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, denetimli serbestliğin modern bir infaz sistemi olduğunu belirterek, bu sistemin, kişilerin ıslahı ve topluma kazandırılmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Kılıç, "Kayıtlı kişi, kamu yararına hizmet eden bir kuruluşta çalışarak topluma entegre olmaktadır. Bu şekilde, bireylerin toplumsal kurallara uyma becerisi kazanmaları hedeflenmektedir," dedi.

Kütüphane ve Eğitim Süreci

Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği yaparak kütüphanelerin bakım ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Canik Halk Eğitim Merkezi'nde eğitmen Tahsin Dede tarafından verilen boyacılık eğitimi, her gün iki farklı gruba uygulanmaktadır.

Kılıç, bu çalışmaların, kütüphanelerin sağlıklı, temiz ve bakım açısından tazelenmiş mekanlara dönüşmesini sağladığını ifade ederek, öğrencilerin kütüphanelerdeki ferahlığı daha fazla tercih edeceğini belirtti.

Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi Hakkında

Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nde okuma salonları, çocuk ve görme engelliler bölümü ile kafeterya gibi alanlar bulunuyor. Çocuk bölümü, kitap okumayı sevdirmek amacıyla rengarenk tasarlanarak oyun alanları ile zenginleştirilmiştir.

Samsun'da yürütülen

Samsun'da yürütülen "Emeğimiz Eğitim İçin Projesi" kapsamında eğitim verilen 10 denetimli serbestlik yükümlüsü, Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesinin boya ve onarım işlerini yaparak tecrübe kazanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal