Samsun'da 12. Ulusal Hidroloji Kongresi Başladı

Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 12. Ulusal Hidroloji Kongresi, su yönetimi ve iklim değişikliği gibi konuları ele alıyor.

16.10.2024-18:04 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-18:04) Samsun'da 12. Ulusal Hidroloji Kongresi Başladı

Samsun'da 12. Ulusal Hidroloji Kongresi

Samsun Üniversitesi, uluslararası düzeydeki akademisyenlerin katılımıyla 12. Ulusal Hidroloji Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Kongre, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda başladı.

Kongreye Destek Veren Kuruluşlar

Bu önemli etkinlik, Samsun Valiliği, Samsun Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Ulusal Hidroloji Komisyonu iş birliğiyle düzenleniyor. Kongrede Türkiye'deki su yönetimi, iklim değişikliği, taşkınlar ve sel gibi kritik konular masaya yatırılacak.

Vali Tavlı'nın Açılış Konuşması

Samsun Valisi Orhan Tavlı, açılışta yaptığı konuşmada suyun önemini vurguladı. “Medeniyetler su kıyılarında kuruldu. İnsanoğlu suyun değerinin farkında,” diyen Tavlı, Kızılırmak ve Yeşilırmak'ın bölgedeki su kaynaklarını nasıl beslediğini belirtti. Ayrıca, sulama ekipmanları üreten firmalara destek vermek için çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Aydın'dan Önemli Mesajlar

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte şehirdeki taşkın problemlerine değindi. Aydın, “Su hayatın vazgeçilmez kaynağıdır. Su olmadan medeniyet de yoktur,” ifadelerini kullandı.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kılıçaslan'ın Katkıları

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, suyun yönetimi için olan yatırımları anlattı. “Bugüne dek 183 milyar metreküp su depolama kapasitesine ulaştık,” dedi. Ayrıca içme suyu arz güvenliği için 400 proje yürütüldüğüne dikkat çekti.

Diğer Katılımcılar ve Önemli İsimler

Kongreye, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. Bülent Selek, Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Erol Ayaydın ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk da katıldı. Ayrıca Samsun Cumhuriyet Başsavcısı, belediye başkanları, akademisyenler ve öğrenciler de etkinliğe ilgi gösterdi.

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "12. Ulusal Hidroloji Kongresi" başladı. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, kongrede konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal