Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu'nda Zafere Ulaşanlar

Kapadokya'da gerçekleşen ultra maratonda parkur rekorları kırıldı, ödüller sahiplerini buldu.

20.10.2024-14:36 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-14:36) Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu'nda Zafere Ulaşanlar

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu Yapıldı

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirildi. Sporcular, farklı parkurlarda zorlu mücadeleler sergiledi ve bu yıl parkur rekorları da elde edildi.

Kategoriler ve Dereceye Girenler

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türkiye Atletizm Federasyonu'nun katkılarıyla organize edilen yarışta, toplam 73 ülkeden 2 bin 395 sporcu mücadele etti. Yarışmalarda tatmin edici parkurlar ise 119 kilometre, 63 kilometre ve 38 kilometre olarak belirlendi.

119 Kilometrelik Parkurda

Erkekler kategorisinde birinci olan Oğuzhan Emre Singer, 11 saat 39 dakika 42 saniyelik süresiyle parkur rekoru kırdı. İkinci sırayı Rusya’dan Stanislav Sabokar, üçüncü sırayı ise Ukrayna’dan Yevhenii Yermolenko aldı. Kadınlarda ise birinci Beyza Güzel, 13 saat 40 dakika 40 saniye süresiyle parkur rekoru elde ederken, onu Rusya’dan Tetiana Maltseva ve Avusturya’dan Angelika Huemer takip etti.

63 ve 38 Kilometrelik Parkurlar

63 kilometrelik parkurda, erkeklerde Almanya’dan Marcel Hoeche birinci gelirken, Rusya’dan Artur Lashin ikinci, bir diğer Alman sporcu Moritz Wernick ise üçüncü oldu. Kadınlarda, İsviçre’den Jasmin Nunige birinciliği elde etti, ardından İngiltere’den Holly Page ve Türkiye’den Nuray Bulut Göktepe geldi.

38 kilometrede ise erkeklerde Yeni Zelanda’dan Daniel Jones birinci, Rusya’dan Pavel Tarasov ikinci ve İspanya’dan Danel Osanz üçüncü oldu. Kadınlarda ise Almanya’dan Hottenrott Laura birinci, Tuğçe Karakaya ikinci ve Rusya’dan Kseniia Semakina üçüncü sırada yer aldı.

Ödül Töreni

Dereceye giren sporcular, Ürgüp Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı. Beyza Güzel, parkurda yaşadığı başarıyla ilgili, "Burada olmak harikaydı, parkur çok keyifliydi. Kapadokya'nın coğrafyasını çok seviyorum, huzur veriyor," diyerek mutluluğunu ifade etti. Oğuzhan Emre Singer de, liderliği koruma çabasının kendisine başarı sağladığını belirtti.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen ve bu yıl parkur rekorları elde edilen Salomon...

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen ve bu yıl parkur rekorları elde edilen Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu'nda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal