Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu Heyecanla Başladı

73 ülkeden 2 bin 395 sporcunun katılımıyla Kapadokya Ultra Trail Koşusu, göz alıcı manzaralarda başladı.

19.10.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-10:03) Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu Heyecanla Başladı

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu Başladı

Nevşehir'de düzenlenen ve 73 ülkeden 2 bin 395 sporcunun katıldığı Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu start aldı. Bu yıl 11. kez gerçekleştirilen yarış, Ürgüp ilçesindeki başlangıç noktasında sporcuların buluşmasıyla başladı.

Parkurlar ve Katılımcılar

Verilen startın ardından sporcular, kendi kategorilerine göre 119, 63 ve 38 kilometrelik parkurlar için mücadeleye girdi. Organizasyonda 38 kilometrelik parkurda yarışanlar, Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa ve Göreme rotasındayken; 63 kilometrelik parkuru tercih edenler Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin ve Akdağ güzergâhlarından geçerek geri dönecek. 119 kilometrelik parkurda mücadele edenler, 63 kilometrelik etaba ek olarak Karlık, Taşkınpaşa, Cemil ve Mustafapaşa köylerinden geçip, başlangıç noktasına ulaşmaya çalışacak.

Kapadokya'nın Güzellikleri ve Organizasyon

Sporcular, UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Kapadokya'nın benzersiz peribacaları ve doğal oluşumlarıyla dolu vadilerindeki inişli çıkışlı yolu tamamlamak için tüm güçlerini sarf edecektir. Etkinliğin organizatörü Aydın Ayhan Güney, titiz hazırlıkların sonucunda yarışların güvenle gerçekleştiriliyor olmasının gururunu yaşadıklarını ifade ederek "73 ülkeden gelen sporcularla buluştuk. Bu yıl da farklı ülkelerden elit atletler katıldı. Üç farklı parkur Kapadokya'nın eşsiz vadilerinden geçiyor. Özellikle 119 kilometrelik parkur, Kapadokya'nın köyleri ve vadilerinden geçerek katılımcılara unutulmaz anılar bırakıyor." dedi.

Ödül Töreni

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen Kapadokya Ultra Trail Koşusu'nun podyum töreni, yarın Ürgüp Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecektir.

Nevşehir'de düzenlenen ve 73 ülkeden 2 bin 395 sporcunun katıldığı Salomon Kapadokya Ultra Trail...

Nevşehir'de düzenlenen ve 73 ülkeden 2 bin 395 sporcunun katıldığı Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu başladı. Ürgüp ilçesindeki başlama çizgisinden verilen startın ardından sporcular, kategorilerine göre 119, 63 ve 38 kilometrelik parkurları tamamlamak için mücadeleye başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal