Salda Gölü, Dünyanın En Önemli Jeolojik Mirasları Arasında

'Mars’ın Yeryüzündeki Temsilcisi' Olarak Tanındı

28.08.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 28.08.2024-17:41) Salda Gölü, Dünyanın En Önemli Jeolojik Mirasları Arasında

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü, dünya genelinde jeolojik öneme sahip bölgeler arasında yerini aldı. 'Mars’ın yeryüzündeki temsilcisi' olarak bilinen Salda Gölü, Dünyanın En Önemli 100 Jeolojik Mirası arasında gösterildi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun açıklamasına göre, Güney Kore'nin Busan kentinde düzenlenen 37'nci Dünya Jeoloji Kongresi'nde, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği (IUGS) tarafından yapılan iki yıllık bilimsel değerlendirmeler sonucunda, Salda Gölü de bu prestijli listeye dahil edildi.


Salda Gölü de Listede

IUGS Başkanı Prof. John Luden, düzenlediği basın toplantısında, "Yerkürenin en önemli miraslarını biz tespit ediyoruz ve korunmaları için taraf ülkelere çağrı yapıyoruz. Bu miraslar yok olduğunda, yerlerine yenilerini koymak mümkün değil ve yerkürenin jeolojik geçmişinden bir parça kaybolur," ifadelerini kullandı.

Türkiye'den daha önce Kapadokya ve Pamukkale gibi önemli bölgeler de bu listeye girmişti. Salda Gölü'nün listeye eklenmesi, bölgenin jeolojik ve bilimsel değerinin uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal