Şakşuka Nasıl Yapılır? Şakşuka Tarifi

Sevilerek tüketilen mezelerden biri de şakşukadır. MasterChef ekranlarında yeniden gündeme gelen şakşuka birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? İşte şakşuka tarifi...

05.10.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-14:27) Şakşuka Nasıl Yapılır? Şakşuka Tarifi

Şakşuka, sevilerek tüketilen mezelerin başında gelmektedir. Bu mezeyi hazırlamak ise oldukça kolaydır. MasterChef Türkiye ekranlarında yeniden gündeme gelen şakşuka tarifini sizin için derledik. İşte pratik hazırlanışıyla şakşuka tarifi…

MALZEMELER

  • 4 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet yeşilbiber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Sos için:

  • 4 adet domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

NASIL YAPILIR?

Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyduktan sonra küp küp doğrayın ve bol tuzlu suda bekletin. Diğer sebzeleri de aynı şekilde küp küp doğrayın. Doğradıktan sonra her birini ayrı ayrı kızartın.

Sosu için gerekli olan malzemeleri küçük olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra bir tavanın içerisine zeytinyağını dökerek domatesleri hafifçe kavurun. Üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz ve bir parça şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Sos kıvamını alana kadar ara ara karıştırın. Hazır olduktan sonra hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzeleri aldığını servis tabağının üzerinde gezdirin. İster bu şekilde isterseniz de tüm malzemeyi harmanlayarak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal