Hem hafif hem de son derece lezzetli bir tatlıya hiç kimse hayır diyemez! Üstelik bu tatlıyı yarım saat içerisinde hazırlayabilirsiniz. Sakız tatlısı için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını derledik. İşte sakız tatlısı tarifi...
MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı un (240 ml ölçüsünde bardak)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1lt süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 3-4 parça Damla sakızı
NASIL YAPILIR?
Öncelikle tereyağını eriterek içerisine unu ekleyin ve un kokusu çıkıncaya kadar rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte güzelce kavurun. Ardından üzerine azar azar sütü ekleyin ve sürekli çırpın. Sütü ekledikten hemen sonra şekeri ekleyin. Çırpmaya devam edin. Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda iyice dövün ve üzerine ekleyin. Karıştırarak pişirme işlemine devam edin ki sakızlar içerisinde iyice erisin. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp içerisine vanilin ekleyin ve minimum 6-8 dakika kadar mikser ile çırpın. Çırpma işleminin sonunda sakız gibi bir kıvama sahip olması gerekiyor. Geniş bir borcamı hafifçe ıslatın ve fazla suyunu süzün; hazırladığınız muhallebiyi kabın içerisine boşaltın. Minimum 3-4 saat mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında beklettin ve tarçınla servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!